Go Back
Spausdinti

Triušienos troškinys

Itališkai troškinta triušiena balto vyno ir žolelių padaže.

Pasiruošimas 10 minutes
Kepimo trukmė 50 minutes
Ant stalo per 1 hour
Pamaitins 4
Energinė vertė 274 kcal

Ingredientai

  • 600 g triušienos (mes naudojome kumpelius ir filė)
  • 4 skiltelės česnako
  • 150 g šalotinių arba raudonų svogūnų
  • 1 čili pipiras
  • 250 ml balto sauso vyno
  • 250 ml vištienos sultinio
  • 150 g vyšninių pomidorų
  • 3 lauro lapai
  • šiek tiek druskos ir pipirų
  • šiek tiek alyvuogių aliejaus kepimui
  • 2-3 šakelės šviežio baziliko
  • 2-3 šakelės šviežių petražolių
  • 1-2 šakelės rozmarino
  • 50 ml grietinėlės
  • šiek tiek miltų

Gamybos eiga

  1. Triušieną supjaustome juostelėmis, apibarstome druska, pipirais ir išvoliojame miltuose. 

  2. Iki aukštos kaitros įkaitiname puodą arba didesnę keptuvę, kurioje virsime troškinį. Į ją įpilame šlakelį alyvuogių aliejaus ir šiek tiek apkepame triušienos gabalėlius, kol lengvai apskrunda (po 1-2 minutes iš kievienos pusės). Jei puodas ar keptuvė maža, labai svarbu jos neperkrauti ir kepti dalimis, nes kitaip mėsa gaus mažai kaitros ir neapskrus.

  3. Kuomet triušiena apkepta, padedame ją į šalį. Į tą pati puodą/keptuvę pilame šiek tiek šviežio aliejaus, suberiame pusžiedžiais pjaustytus svogūnus, nuluptas, bet nepjaustytas česnako skilteles, smulkintą čili pipirą ir lauro lapus. Pakepame 2-3 minutes.

  4. Tada suverčiame apkeptą triušieną ir supilame vyną (puodas/keptuvė vis dar ant aukštos kaitros). Leidžiame vynui nugaruoti (2-3 minutės) ir supilame sultinį, grietinėlę, suberiame vyšninius pomidorus, smulkintus baziliko lapelius, rozmariną ir petražoles. 

  5. Sumažiname kaitrą iki vidutinės ir verdame 50 minučių. Jei, įpusėjus virimui, padažas atrodo skystokas, stiklinėje sumaišome 1 šaukštą miltų su 2 šaukštais vandens ir supilame į troškinį.

  6. Įšvirusį troškinį patiekiame su bulvių ar saldžių bulvių koše.