Go Back
Spausdinti
pusryčių burito su chorizo

Pusryčių burito su chorizo dešra

Mėgstate burito? Mes ir! 

Pasiruošimas 10 minutes
Kepimo trukmė 10 minutes
Ant stalo per 20 minutes
Pamaitins 2

Ingredientai

  • 4 kiaušiniai
  • 1 šaukštas konservuotų jelapenų
  • 100 g chorizo dešros
  • šiek tiek alyvuogių aliejaus kepimui
  • šiek tiek druskos ir pipirų
  • 3 šaukštai grietinėlės
  • 2 didelės tortilijos
  • šiek tiek chederio sūrio
  • 3-4 šaukštai salsos padažo (rekomenduojame chipotle salsą, bet tiktų ir trinti pomidorai)

Salotų ingredientai

  • keli pomidorai
  • 1 šalotas
  • šiek tiek šviežios kalendros
  • 1 laimo sultys

Gamybos eiga

  1. Chorizo dešrą supjaustome kubeliais ir suberiame į vidutinės kaitros keptuvę su šlakeliu aliejaus. Taip pat į tą pačią keptuvę suberiame pasmulkintus konservuotus jelapenus ir kepame viską apie 5 minutes, kol dešra apskrunda.

  2. Kol dešra kepa, atskirame inde išplakame kiaušinius su druska, pipirais ir grietinėle. Supilame į keptuvę ant chorizo dešros ir jelapenų. Kepame maišydami, kol kiaušinienė iškepa, bet dar lieka šiek tiek drėgna.

  3. Tuomet imame tortilijos lapą, ant jo krauname kiaušinienę ir suvyniojame burito. Ant viršaus užpilame salsos ar pomidorų padažo bei užtarkuojame sūrio. 

  4. Kepame orkaitėje 5-10 minučių, kol sūris išsilydo ir burito apskrunda. 

  5. Rekomenduojame patiekti su visiškai paprastomis salotomis iš smulkiai pjaustyto šaloto, šviežios kalendros ir pomidorų, sumaišytų su alyvuogių aliejaus ir laimo sulčių padažu.