Go Back
Spausdinti
moliugu-sriuba su imbieru

Moliūgų sriuba su imbieru

Ypač skani ir lengva sriubytė.

Pasiruošimas 10 minutes
Kepimo trukmė 20 minutes
Ant stalo per 30 minutes
Pamaitins 4

Ingredientai

  • 650 g moliūgo (mes naudojame sviestinį moliūga, nes jis mums labiau patinka, nei paprastas)
  • 150 g morkų
  • 20 g imbiero (maždaug nykščio nago dydžio gabalėlio)
  • 1 svogūno
  • 3 skiltelės česnako
  • 1 šaukštelis maltos kalendros
  • 1/2 šaukštelio maltos ciberžolės
  • 1/2 šaukštelio malto kumino
  • 1/2 šaukštelio džiovinto raudonėlio
  • 1 vištienos ar daržovių sultinio kūbelio
  • 600 ml vandens
  • šiek tiek druskos ir pipirų
  • šlakelio alyvuogių aliejaus

Gamybos eiga

  1. Į puodą, kuriame virsime sriubą, įpilame šiek tiek aliejaus ir jį įkaitiname. Šiam įkaitus, beriame smulkintą svogūną ir jį truputį pakepame. Sumažiname ugnį iki vidutinės ir dedame smulkintą česnaką, riekelėm pjaustytas morkas, dieliais kūbeliais pjaustytą moliūgą, smulkiai pjaustytą imbierą ir supilame prieskonius: kalendrą, kuminą, ciberžolę. Viską pamaišome ir kepame vis pamaišydami apie 5-7min.

  2. Tuo tarpu, užsikaičiame virdulį vandens. Daržovėms šiek tiek pakepus, pilame verdantį vandenį į puodą su daržovėmis, kad jas šiek tiek apsemtų, sutrupiname kubelį sultinio ir viską verdame ant vidutinės ugnies apie 20 min, arba kol daržovės išvirs.

  3. Kai daržovės išverda, pasiimame elektrinį trintuvą ir sutiname sriubą, jei per tiršta, galime įpilti šiek tiek vandens. Belieka įdėti smulkinto, džiovinto raudonėlio ir įberti druskos, pipirų pagal skonį.