Tikras skanumynas. Jei dar neragavote sviestinio moliūgo - išbandykite!
Pradžiai nusilupame sviestinį moliūgą, išskobiame iš jo sėklas su šaukštu ir susipjaustome moliūgą kubeliais.
Į puodą, kuriame virsime sriubą, pilame tuputį aliejaus, palaukiame, kol įkais, ir beriame smulkintą česnaką. Pakepame jį ant vidutinės kaitros apie minutę ir dedame moliūgo kubelius. Viską, karts nuo karto pamaišydami, kepame, kol moliūgas truputį suminkštėja (apie 5 minutes).
Moliūgui šiek tiek apkepus ir vandeniui užvirus, į puodą su kepamu moliūgu dedame porą šaukštelių pasirinktos kario pastos, gerai išmaišome ir pakepame apie minutę. Po to supilame sultinį, kokosų pieną, dedame šaukštelį cukraus, išmaišome ir paliekame virti 15-20 minučių.
Praėjus šiam laikui, nukeliame nuo ugnies ir sutriname sriubą rankiniu maišytuvu (blenderiu) iki vientisos masės. Dedame pora saujų špinatų ir paliekame porai minučių šiltai, uždengę dangčiu, kad špinatai apvystų.