Go Back
Spausdinti
moliūgo sriuba

Sviestinio moliūgo sriuba

Tikras skanumynas. Jei dar neragavote sviestinio moliūgo - išbandykite!

Pasiruošimas 10 minutes
Kepimo trukmė 30 minutes
Ant stalo per 40 minutes
Pamaitins 2

Ingredientai

  • šlakelis aliejaus kepimui
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 sviestinis moliūgas (apie 800-900g)
  • 2 šaukštai raudonojo arba žaliojo kario pastos
  • 500 ml vištienos sultinio
  • 1 šaukštelis cukraus
  • 400 ml kokosų pieno
  • 1-2 saujos špinatų

Gamybos eiga

  1. Pradžiai nusilupame sviestinį moliūgą, išskobiame iš jo sėklas su šaukštu ir susipjaustome moliūgą kubeliais.

  2. Į puodą, kuriame virsime sriubą, pilame tuputį aliejaus, palaukiame, kol įkais, ir beriame smulkintą česnaką. Pakepame jį ant vidutinės kaitros apie minutę ir dedame moliūgo kubelius. Viską, karts nuo karto pamaišydami, kepame, kol moliūgas truputį suminkštėja (apie 5 minutes).

  3. Moliūgui šiek tiek apkepus ir vandeniui užvirus, į puodą su kepamu moliūgu dedame porą šaukštelių pasirinktos kario pastos, gerai išmaišome ir pakepame apie minutę. Po to supilame sultinį, kokosų pieną, dedame šaukštelį cukraus, išmaišome ir paliekame virti 15-20 minučių.

  4. Praėjus šiam laikui, nukeliame nuo ugnies ir sutriname sriubą rankiniu maišytuvu (blenderiu) iki vientisos masės. Dedame pora saujų špinatų ir paliekame porai minučių šiltai, uždengę dangčiu, kad špinatai apvystų.