Go Back
Spausdinti
meksikietiški pusryčiai - huevos rancheros

Meksikietiški pusryčiai

Pusryčiai, kurie kaipmat pakels jus iš lovos!

Pasiruošimas 5 minutes
Kepimo trukmė 10 minutes
Ant stalo per 15 minutes
Pamaitins 2

Ingredientai

  • 4 kiaušiniai
  • 2 meksikietiškos tortilijos
  • 4 šaukštai salsos ar pomidorų padažo
  • 80 g ispaniškos chorizo dešros
  • 100 g konservuotų pupelių
  • 100 g juodų arba raudonų konservuotų pupelių
  • 80 g čederio sūrio

Greitų meksikietiškų salotų ingredientai:

  • sauja vyšninių pomidorų
  • šiek tiek šviežios kalendros
  • keli konservuotų jelapenų griežinėliai
  • 1/2 nedidelio raudono svogūno
  • 1 laimo sultys
  • šiek tiek druskos ir pipirų

Gamybos eiga

  1. Tortiliją ištepame salsos ar pomidorų padažu, ant viršaus beriame konservuotas pupeles ir/ar kukurūzus. Tuomet labai gausiai apibarstome tarkuotu čederio sūriu (būtent šiame recepte rekomenduojame čederį) ir išdėliojame ispaniškos čiorizo griežinėlius.

  2. Tuomet tokį tortilijos 'tortą' kepame 10 minučių 200 laipsnių kaitros orkaitėje, kol apskrus.

  3. Keptuvėje išsikepame kiaušinius. Kiaušiniai gali būti kepti, išplakti ar virti be lukšto - čia jau kiekvieno pasirinkimas. Šiam patiekalui mes dažniausiai renkamės keptus su skystu tryniu.

  4. Kol kepa kiaušiniai, galime pasigaminti labai greitas salotas. Vyšninius pomidorus perpjauname pusiau ir sumaišome inde su smulkintais jelapenais, šviežia kalendra ir mažais svogūno kūbeliais. Salotas pagardiname druska, pipirais ir laimo sultimis.

  5. Kuomet tortilija apskrunda, traukiame ją lauk, dedame į didelę lėkštę, ant viršaus uždedame keptus (ar be lukšto virtus) kiaušinius, mūsų greitas pomidorų salotas ir šiek tiek salsos padažo.

  6. Jei skonių dar mažai, patiekalą galima pagražinti svogūnų laiškais, ridikėliais ir prinokusio avokado kūbeliais.