Jei mėgstate saldžiai - rinkitės blynus su šviežiomis šilauogėmis, o jei šiek tiek įdomiau - išbandykite su skrudinta šonine ir klevų sirupu.
Inde sumaišome visus sausus ingredientus: miltus, kepimo miltelius, maistinę sodą, druską ir cukrų.
Atskirame inde ištirpiname sviestą ir palaukiame kol šiek tiek atvės.
Tuomet išplakame kiaušinius, sumaišome su pasukomis ir supilame ištirpintą sviestą bei, jei naudojame, vanilės ekstraktą. Čia bus mūsų "drėgnoji" dalis.
Tuomet į sausus ingredientus supilame "drėgnuosius" ingredientus ir viską išplakame. Jei lieka šiek tiek tešlos gumuliukų - nepergyvename, nes mūsų blynams jie nepakenks.
Keptuvę įkaitiname iki šiek tiek mažesnės nei vidutinės kaitros, dedame mažą gabalėlį sviesto ir kuomet jis ištirpsta, pilame blynų tešlą. Jei norime blynų su šilauogėmis - ant keptuvėje kepančio blyno tešlos užberiame šiek tiek šviežių šilauogių. Blynus kepame 3-4 minutes, kol pradedame matyti kylančius burbuliukus. Apverčiame ir kepame dar 1-2 minutes.
Labai svarbu prieš kepant naują blyną į keptuvę įdėti šiek tiek sviesto, kad gražiai apskrustų.
Jei esame nusiteikę išbandyti šiek tiek įdomesnio skonio blynus - atskiroje keptuvėje paskrudiname šoninės juosteles (apie 3 min iš abiejų pusių). Kuomet apskrunda, dedame į lėkšę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad šiek tiek nusausėtų riebalai.
Blynus krauname į lėkštę, ant viršaus išdėliojame skrudintą šoninę ir gausiai apšlakstome klevų sirupu.