Go Back
Spausdinti
avižiniai batonėliai

Avižiniai batonėliai su migdolais ir spanguolėmis

Labai nesunkiai pagaminami batonėliai, o jų skonis žyyymiai geresnis negu pirktinių!

Pasiruošimas 10 minutes
Kepimo trukmė 20 minutes
Ant stalo per 30 minutes
Pamaitins 10

Ingredientai

  • 165 g didelių, minkštų datulių
  • 60 ml klevų sirupo (arba medaus)
  • 100 g migdolų
  • 60 g džiovintų spanguolių
  • 60 g riešutų sviesto (be riešutų gabalėlių)
  • 90 g viso grūdo avižų dribsnių
  • 45 g viso grūdo greitai paruošiamų avižų dribsnių
  • žiupsnelio druskos

Gamybos eiga

  1. Pirmiausia, kad avižos taptų traškesnės ir įgautų lengvą skrudinimo poskonį, jas tolygiai supilame į kepimo popieriumi ar aliuminio foliją išklotą kepimo skardą ir paskrudiname 180 laipsnių kaitros orkaitėje 10-15 min (arba kol šiek tiek paruduoja).

  2. Tuomet, Iš datulių išimame kauliukus, sudedame į maisto trintuvą, supilame klevų sirupą ir sutriname į košytę.

  3. Taip pat mikrobangų krosnelėje ar nedideliame puode pašildome riešutų sviestą, kad suminkštėtų.

  4. Atskirame inde sumaišome paskrudintas, šiek tiek pravėsusias, avižas su visais kitais ingredientais ir supilame gautą mišinį į kepimo popieriumi ar maistine plėvele išklotą indą, kad būtų patogiau išimti (aš naudojau 20x15 cm dydžio). 

  5. Batonėlių masę labai kruopščiai išlyginame ir šaukštu ar mentele suslėgiame. Tuomet padedame į šaldytuvą 20 minučių. Ištraukę supjaustome į norimo dydžio batonėlius ir juos laikome sausai arba šaldytuve.