Labai nesunkiai pagaminami batonėliai, o jų skonis žyyymiai geresnis negu pirktinių!
Pirmiausia, kad avižos taptų traškesnės ir įgautų lengvą skrudinimo poskonį, jas tolygiai supilame į kepimo popieriumi ar aliuminio foliją išklotą kepimo skardą ir paskrudiname 180 laipsnių kaitros orkaitėje 10-15 min (arba kol šiek tiek paruduoja).
Tuomet, Iš datulių išimame kauliukus, sudedame į maisto trintuvą, supilame klevų sirupą ir sutriname į košytę.
Taip pat mikrobangų krosnelėje ar nedideliame puode pašildome riešutų sviestą, kad suminkštėtų.
Atskirame inde sumaišome paskrudintas, šiek tiek pravėsusias, avižas su visais kitais ingredientais ir supilame gautą mišinį į kepimo popieriumi ar maistine plėvele išklotą indą, kad būtų patogiau išimti (aš naudojau 20x15 cm dydžio).
Batonėlių masę labai kruopščiai išlyginame ir šaukštu ar mentele suslėgiame. Tuomet padedame į šaldytuvą 20 minučių. Ištraukę supjaustome į norimo dydžio batonėlius ir juos laikome sausai arba šaldytuve.