Go Back
Spausdinti
alyvuogių užtepėlė

Alyvuogių užtepėlė su konservuotu tunu - Tapenade

Tobulo skonio užkandis. Rekomenduoju tepti labai gausiai ant paskrudintos duonos!

Pasiruošimas 10 minutes
Ant stalo per 10 minutes
Pamaitins 6

Ingredientai

  • 250 g kokybiškų žalių alyvuogių (be kauliukų)
  • 4 ančiuvių filė
  • 200 g konservuoto tuno
  • 1,5 šaukšto kaparėlių
  • 5 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštas dižono garstyčių
  • 1 šaukštelis džiovinto raudonėlio ar čiobrelio
  • šiek tiek druskos ir pipirų
  • 1 šaukštas brendžio ar konjako (nebūtinai)

Gamybos eiga

  1. Į maisto trintuvą sudedame alyvuoges, konservuotą tuną (be skysčio), kaparėlius, džiovintas žoleles, dižono garstyčias ir ančiuvių filė. Viską susmulkiname.

  2. Tuomet supilame alyvuogių aliejų, brendį ar konjaką (jei naudojame), pagardiname druska, pipirais ir patriname dar šiek tiek, kol gaunasi tiršta pasta. 

  3. Ši alyvuogių tapenade gali stovėti šaldytuve iki 1 savaitės, o patiekti ją skaniausia su skrudinta itališka duona, kurią ištriname česnaku ir apšlakstome alyvuogių aliejumi.