Go Back
Spausdinti
tilapija azijietiškai

Garuose virta tilapija azijietiškai

Labai skani garinta žuvytė!

Pasiruošimas 5 minutes
Kepimo trukmė 25 minutes
Ant stalo per 30 minutes
Pamaitins 2

Ingredientai

  • 1 išdarinėta tilapija su galva (apie 500g)
  • 5 cm imbiero gabalėlis
  • 6 česnako skiltelės
  • 1 nedidelis čili
  • 1/2 laimo sulčių
  • 3-4 svogūnų laiškai
  • 2 šaukštai skrudintų sezamų aliejaus
  • 4 šaukštai sojos padažo
  • šiek tiek maltų juodų pipirų
  • 200 g ryžių
  • 1 vnt. bok choi (lietuviškai – kininis bastutis)

Gamybos eiga

  1. Žinoma, patogiausias būdas ruošti tilapiją pagal šį receptą būtų garų puodas, garinė orkaitė ar azijietiškas bambukinis puodas. Tačiau, jei neturite nei vieno iš šių priemonių, siūlau pasinaudoti mano patarimu.

  2. Paimame šiek tiek aliuminio folijos ir iš jos padarome tris panašaus dydžio kamuoliukus (2-3 cm skersmens). Juos dedame į puodą ir prileidžiame šiek tiek vandens. Ant folijos kamuoliukų uždedame lėkštę (vanduo neturi patekti į lėkštės vidų. Jei taip nutinka – nupilame šiek tiek vandens). Būtent į puode esančią lėkštę ir dėsime norimus garinti produktus. 

  3. Žuvies išorinėse pusėse padarome kelis įstrižus įpjovimus (kad geriau įsigertų skoniai).

  4. Susmulkiname čili ir česnaką, o imbierą supjaustome labai plonomis juostelėmis. 

  5. Pusę česnako, imbiero ir čili sugrūdame į išdarinėtos žuvies ertmę, kurią pagardiname juodais maltais pipirais. 

  6. Tuomet tilapiją paguldome į indą, kuriame ją garinsime. Apibarstome likusiu smulkintu čili, česnaku ir imbieru. Užpilame laimo sulčių ir sojos padažo. Pagardiname pipirais. 

  7. Gariname 25-30 minučių. 

  8. Kuomet žuvis paruošta, keptuvėje įkaitiname skrudintų sezamų aliejų ir užpilame jį tiesiai ant žuvies (atsargiai, nes gali šiek tiek sproginėti). Galiausiai pabarstome smulkintais svogūnų laiškais.

  9. Patiekiame su virtais ryžiais ir garintu arba keptuvėje pakeptu bok choi ar kitomis mėgstamomis daržovėmis.