Go Back
Spausdinti
folijos krepšeliai

Folijos krepšeliai su antienos mėsos lazdelėmis ir daržovėmis

Pačios skaniausios orkaitėje ar ant laužo keptos daržovės.

Pasiruošimas 10 minutes
Kepimo trukmė 35 minutes
Ant stalo per 45 minutes
Pamaitins 2

Ingredientai

  • 150 g karštai rūkytų antienos mėsos lazdelių
  • 1/2 kukurūzo burbuolės
  • 1/3 nedidelio moliūgo
  • 1 paprika
  • 1 nedidelis svogūnas
  • 1 nedidelė cukinija
  • 2 bulvės
  • 1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
  • 1 šaukštas sviesto
  • šiek tiek šviežių petražolių
  • šiek tiek druskos ir pipirų

Gamybos eiga

  1. Pirmiausia pasiruošiame visas daržoves: moliūgą ir bulves nulupame ir supjaustome nedideliais kūbeliais, cukiniją ir morką supjaustome pusžiedžiais, susmulkiname svogūną, papriką supjaustome didesniais kubeliais, o grybus ketvirčiais. 

  2. Supjaustome antienos lazdeles kąsnio dydžio gabalėliais.

  3. Imame du didelius lapus aliuminio folijos, dedame vieną ant kito. Ant viršaus sudedame daržoves, pjaustytas antienos lazdeles, pagardiname druska, pipirais, džiovintu raudonėliu. Taip pat uždedame po šaukštą sviesto.

  4. Foliją suvyniojame į krepšelį (nepaliekame jokių atvirų tarpelių) ir pašauname į 210 laipsnių orkaitę 35 minutėms.

  5. Ištrauktus krepšelius atsargiai atidarome, pabarstome smulkintomis petražolėmis.