Go Back
Spausdinti

Makaronai su citrininiu padažu ir pekorino sūriu

Tiesiog puikaus skonio pasta!

Pasiruošimas 2 minutes
Kepimo trukmė 10 minutes
Ant stalo per 12 minutes
Pamaitins 2

Ingredientai

  • 200 g itališkų spaghetti makaronu
  • 1,5 citrinos
  • 120 ml grietinėlės
  • 60 g Pecorino Romano sūrio (galima pakeisti parmezanu)
  • 2 šaukštai sviesto
  • šiek tiek druskos ir pipirų

Gamybos eiga

  1. Kadangi patiekalas paruošiamas tikrai greitai, tad iškarto galima uždėti virti makaronus (būtinai verdame pasūdytame vandenyje). Verdame iki al dente (8 min).

  2. Kol verda spagečiai, į vidutinės kaitros keptuvę supilame grietinėlę, nutarkuojame 1 citrinos žievelę ir dedame į tą pačią keptuvę (prieš tarkuojant nepamirštame švariai nuplauti citrinos).

  3. Padažą nuolat maišydami kaitiname ant vidutinės kaitros apie 2 minutes, kol pradeda šiek tiek burbuliuoti (labai svarbu neperkaitinti, nes grietinėlė gali sušokti į gumuliukus).

  4. Tuomet keptuvę nuimame nuo kaitros, sudedame sviestą ir maišome kol ištirpsta. 

  5. Padažą grąžiname ant kaitros ir vis dar maišant paverdame 2 minutes, kol šiek tiek sutirštėja ir tampa kreminis. 

  6. Į keptuvė suverčiame išvirtus spagečius, ten pat įpilame ir kokius 60 ml vandens, kuriame virė makaronai. Taip pat beriame tarkuotą sūrį, pagardiname druska, pipirais ir viską maišant pakaitiname dar kelias minutes, kol makaronai apsivelia padažu.

  7. Pasta al Limone krauname į lėkštę. 

  8. Galiausiai imame dar vieną citriną (nuplautą), daržovių skustuku atlupame kelias žievelės juosteles ir jas supjaustę labai plonomis juostelėmis užbarstome ant spagečių viršaus.