Go Back
Spausdinti

Šokoladinis pyragaitis "Lava cake"

Šiltas, lipnus ir labai nuodėmingas. Tobulo skonio desertas.

Pasiruošimas 10 minutes
Kepimo trukmė 12 minutes
Ant stalo per 22 minutes
Pamaitins 6

Ingredientai

  • 100 g šokolado
  • 150 g cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • 50 g miltų
  • 100 g sviesto
  • žiupsnelis cukraus pudros papuošimui

Gamybos eiga

  1. Inde išplakame cukrų su kiaušiniais. Kuomet cukrus grūdelių beveik nematyti - supilame miltus ir plakame dar kelias minutes.

  2. Garų vonelėje ištirpiname sviestą su šokoladu. Gautai masei leidžiame kelias minutes atvėsti. 

  3. Pravėsusią šokolado/sviesto masę lengva srovele supilame į kiaušinių/cukraus mišinį. Pildami nuolat plakame. 

  4. Sviestu ištepame kepimo formeles. Aš naudoju 9 cm skersmens - gaunasi lygiai 6 pyragėliai. 

  5. Į sviestu išteptas formeles supilame gautą pyragėlių tešlą. 

  6. Formeles sudedame ant kepimo skardos ir kepame 200 laipsnių orkaitėje 12 minučių.

  7. Kuomet pyragėliai iškepa, peiliu apsukame ratą aplink kraštą, kad tešla atkibtų nuo formelės ir pyragėlį išverčiame į serviravimo lėkštę. 

  8. Galiausiai apibarstome cukraus pudra ir patiekiame su ledais ar šerbetu.