Tobulas itališkas desertas su šviežia vanile.
Į puodą supilame pieną ir ir grietinėlę.
Vanilės ankštį perpjauname išilgai ir peilio bukąja puse išskobiame vanilės sėklas iš pusės ankšties. Ankštį be sėklų metame į puodą su pienu ir grietinėle, o likusią pusę pasidedame sekantiems gaminimams.
Vanilės sėklas sumaišome su cukrumi ir druska.
Puodą su pienu, grietinėle ir išskobta vanilės ankštimi kaitiname ant vidutinės kaitros, kol užverda. Tuomet puodą nuimame nuo kaitros, suberiame cukraus mišinį ir plakimo šluotele viską gerai išmaišome.
Atskirame inde ištirpiname želatiną 2 šaukštuose pieno ir supilame į bendrą puodą. Dar kartelį viską išmaišome, paliekame pravėsti 15-20 min ir supilstę į stiklines ar dubenėlius padedame į šaldytuvą 2-3 valandoms.
Patiekiame su uogomis ar uogiene.