Jautienos stroganovas, kuris nukelia į vaikystę.
Mėsą supjaustome plonomis juostelėmis (0,5-1 cm pločio).
Į labai įkaitintą keptuvę pilame šlakelį aliejaus. Mėsą pagardiname druska, pipirais ir keptuvėje dalimis ją apkepame, kad tik apskrustų (2-3 min).
Kuomet visa mėsa apkepta, sumažiname keptuvės kaitrą iki vidutinės, pilame šlakelį aliejaus, jį įkaitiname ir suberiame ketvirčiais pjaustytus grybus, mažais kubeliais pjaustytą svogūną, smulkintą česnaką ir kepame 4-5 minutes. Jei turime, taip pat galime įberti šiek tiek šviežio ar džiovinto čiobrelio - jis labai dera su grybais.
Į tą pačią keptuvę suberiame cukrų, pomidorų pastą, garstyčias, miltus ir viską labai gerai išmaišome.
Pakepame 1-2 minutes ir supilame vyną. Leidžiame jam nugaruoti (apie 2 min).
Tada supilame sultinį, viską išmaišome ir leidžiame pasitroškinti 10-12 min, kol padažas šiek tiek sutirštėja. Pagardiname druska, pipirais.
Tada į padažą sudedame apkeptą mėsą, patroškiname dar 5-10 min, kol ji išsitroškina. Dedame šaukštą sviesto, jį ištirpiname ir patiekiame apibarstę šviežiomis smulkintomis petražolėmis kartu su bulvių koše ar virtais makaronais.