Go Back
Spausdinti

Jautienos stroganovas

Jautienos stroganovas, kuris nukelia į vaikystę. 

Pasiruošimas 10 minutes
Kepimo trukmė 15 minutes
Ant stalo per 25 minutes
Pamaitins 4

Ingredientai

  • 500 g jautienos filė (galima naudoti ir kiaulienos filė ar nugarinę)
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 400 g pievagrybių
  • 1 šaukštelis cukraus
  • 1 šaukštas dižono garstyčių
  • 1 šaukštas pomidorų pastos
  • 2 šaukštai miltų
  • 60 ml raudono vyno
  • 1 šaukšto sviesto
  • 500 ml jautienos sultinio
  • šiek tiek druskos ir pipirų
  • šiek tiek šviežių petražolių

Gamybos eiga

  1. Mėsą supjaustome plonomis juostelėmis (0,5-1 cm pločio).

  2. Į labai įkaitintą keptuvę pilame šlakelį aliejaus. Mėsą pagardiname druska, pipirais ir keptuvėje dalimis ją apkepame, kad tik apskrustų (2-3 min). 

  3. Kuomet visa mėsa apkepta, sumažiname keptuvės kaitrą iki vidutinės, pilame šlakelį aliejaus, jį įkaitiname ir suberiame ketvirčiais pjaustytus grybus, mažais kubeliais pjaustytą svogūną, smulkintą česnaką ir kepame 4-5 minutes. Jei turime, taip pat galime įberti šiek tiek šviežio ar džiovinto čiobrelio - jis labai dera su grybais.

  4. Į tą pačią keptuvę suberiame cukrų, pomidorų pastą, garstyčias, miltus ir viską labai gerai išmaišome. 

  5. Pakepame 1-2 minutes ir supilame vyną. Leidžiame jam nugaruoti (apie 2 min).

  6. Tada supilame sultinį, viską išmaišome ir leidžiame pasitroškinti 10-12 min, kol padažas šiek tiek sutirštėja. Pagardiname druska, pipirais.

  7. Tada į padažą sudedame apkeptą mėsą, patroškiname dar 5-10 min, kol ji išsitroškina. Dedame šaukštą sviesto, jį ištirpiname ir patiekiame apibarstę šviežiomis smulkintomis petražolėmis kartu su bulvių koše ar virtais makaronais.