Go Back
Spausdinti
farširuoti kiaušiniai su ciegorių ikrais

Farširuoti kiaušiniai su naminiu majonezu ir ikrais

Nereliai skanūs farširuoti kiaušiniai.

Pasiruošimas 15 minutes
Kepimo trukmė 12 minutes
Pamaitins 2

Ingredientai

  • 6 kiaušiniai
  • 20 g juodųjų ciegoriaus ikrų
  • 1 šaukštelis dižono garstyčių
  • 1 šaukštelis balto vyno acto
  • 1 šaukštelis aštraus padažo
  • 50 ml alyvuogių aliejaus
  • šiek tiek druskos ir pipirų
  • žiupsnelio paprikos miltelių ar malto čili patekimui
  • kelių svogūnų laiškų patiekimui

Naminio majonezo ingredientai

  • 1 kiaušinis
  • 1 šaukštelis dižono garstyčių
  • 1 šaukštelis balto vyno acto
  • 1 nedidelė česnako skiltelė
  • 1/2 citrinos sulčių
  • 100 ml saulėgrąžų aliejaus
  • šiek tiek druskos ir pipirų

Gamybos eiga

  1. Pirmiausia pasigaminame naminį majonezą. Į plakimo indą dedame 1 kiaušinio trynį (baltymo neprireiks), šaukštelį garstyčių, šaukštelį balto vyno acto, žiupsnelį druskos ir pipirų. Viską išmaišome. Tuomet lengva srovele pilame aliejų ir pastoviai plakame šlotele, kol gauname majonezą. Įberiame smulkintą česnaką, supilame citrinos sultis ir dar kartelį išmaišome.

  2. Išsiverdame kiaušinius. Sudedame juos į puodą su šaltu vandeniu ir užverdame. Kiaušinius verdame 15 minučių, tuomet pakišame kelioms minutėms po šaltu vandeniu.

  3. Pravėsusius kiaušinius perpjauname išilgai ir išimame trynius.

  4. Į maisto trintuvą sudedame visus išvirusius trynius, 3-4 šaukštus naminio majonezo, dižono garstyčias, balto vyno actą, aštrų padažą bei druską ir pipirus. Viską sutriname iki vientisos masės. Galiausiai, plakant dalimis supilame alyvuogių aliejų.

  5. Gautą trynių masę paragaujame, jei trūksta pagardiname druska ir pipirais. Ją supilame į konditerinį maišelį ir įdarome kiaušinių baltymų puses.

  6. Ant viršaus dedame šiek tiek ciegorių ikrų, pašlakstome alyvuogių aliejumi ir apibarstome paprikos ar čili milteliais.

  7. Išdėliojame į pačią gražiausią turimą lėkštę ir tiekiame ant stalo.