Go Back
Spausdinti
balta mišrainė su naminiu majonezu

Pati skaniausia balta mišrainė

Šiek tiek patobulinta klasika.

Pasiruošimas 15 minutes
Kepimo trukmė 25 minutes
Pamaitins 8

Ingredientai

  • 5 bulvės
  • 3 morkos
  • 2 kiaušiniai
  • 150 g šaldytų arba šviežių žirnelių
  • šiek tiek laiškinių česnakų
  • šiek tiek druskos ir pipirų

Marinuotų agurkų ingredientai

  • 3 trumpavaisiai agurkai
  • 100 ml obuolių acto
  • 100 ml vandens
  • 1 lauro lapas
  • 1 česnako skiltelė
  • 1/2 šaukštelio garstyčių sėklų
  • 1 šaukštelis cukraus
  • šiek tiek druskos ir pipirų
  • šiek tiek aitriosios paprikos miltelių

Naminio majonezo ingredientai

  • 2 kiaušinių tryniai
  • 100 ml saulėgrąžų aliejaus
  • 1 šaukštelis dižono garstyčių
  • 1 šaukštelis balto vyno acto
  • 1 skiltelė česnako
  • 1/2 citrinos sulčių
  • šiek tiek druskos ir pipirų

Gamybos eiga

  1. Neskustas bulves ir morkas verdame vandenyje 20-25 min. Po to nukošiame ir leidžiame pravėsti ir nuskutame.

  2. Kitame puode 5 minutes paverdame žirnelius, nukošiame ir leidžiame pravėsti.

  3. Kiaušinius verdame 10 min, po to apliejame šaltu vandeniu ir nulupame.

  4. Pasigaminame marinuotus agurkus. Į puodą supilame obuolių actą, vandenį, garstyčių sėklas, druską, pipirus, cukrų. Taip pat įdedame lauro lapą ir česnako skiltelę. Užverdame ir tuomet gautą marinatą užpilame ant agurkų. Uždengiame maistine plėvele ir leidžiame pasimarinuoti bent 1-2 valandas.

  5. Atskirame inde pasidarome naminį majonezą. Kiaušinių trynius sumaišome su garstyčiomis, balto vyno actu, druska ir pipirais. Tuomet palengva, nuolat plakant šluotele pilame aliejų, kol gauname majonezą. Galiausiai pagardiname citrinos sultimis ir smulkinta česnako skiltele.

  6. Morkas, bulves, virtus kiaušinius supjaustome kubeliais. Sudedame į salotinę kartu su žirneliais ir naminiu majonezu. Taip pat dedame šiek tiek smulkintų laiškinių česnakų, pagardiname druska, pipirais ir viską išmaišome.