Go Back
Spausdinti
paelija su grikiais

Grikių paelija su chorizo dešra

Ispaniška klasika šiek tiek kitaip.

Pasiruošimas 10 minutes
Kepimo trukmė 35 minutes
Pamaitins 4

Ingredientai

  • 100 g chorizo dešros
  • 1 litras vištienos arba žuvies sultinio
  • 3 skiltelės česnako
  • 1 svogūnas
  • 1/2 raudonos paprikos
  • 2 pomidorai
  • 6-8 virtos krevetės (gali būti šaldytos)
  • 225 g grikių
  • 1 šaukštelis saldžios paprikos miltelių
  • 1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių
  • žiupsnelis šafrano
  • 60 ml balto sauso vyno
  • šiek tiek druskos ir pipirų
  • šiek tiek šviežios petražolės
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus

Gamybos eiga

  1. Pirmiausia pasigaminame sultinį. Atskirame puode išverdame 1 litrą vištienos ar žuvies sultinio. Į šiek tiek pravėsusį sultinį suberiame šafraną, išmaišome ir puodą laikome ant mažos kaitros, kad neatšaltų.

  2. Ant vidutinės kaitros įkaitiname didelę keptuvę ir supilame alyvuogių aliejų.

  3. Kuomet aliejus įkaista, suberiame griežinėliais pjaustytą chorizo dešrą ir ją apskrudiname iš abiejų pusių (apie 5 min). Apkeptą mėsą išimame iš keptuvės ir padedame į šalį.

  4. Tuomet suberiame smulkiai pjaustytus svogūnus ir česnakus. Kepame 3 minutes, kol suminkštėja. Suberiame juostelėmis pjaustytą papriką ir pakepame dar 2 minutes.

  5. Pomidorus supjaustome į 4 dalis, išpjauname sėklas (jas išmetame), o minkštimą sutarkuojame stambia tarka. Žievelę taip pat išmetame. Tarkuotą minkštimą suverčiame į keptuvę kartu su rūkytos ir saldžios paprikos milteliais pas kitas daržoves. Pakepame 3-4 minutes.

  6. Supilame vyną ir leidžiame jam nugaruoti (3-4 min). Tada Suberiame grikius ir pakepame juos 1 minutę. Ant grikių beriame apkeptą chorizo dešrą ir pilame 3/4 turimo šilto sultinio su šafranu. Pagardiname druska, pipirais ir viską gerai išmaišome.

  7. Sumažiname kaitrą ir verdame 15 minučių. Po 15 minučių ant paelijos išdėliojame virtas krevetes, uždengiame dangčiu ar kepimo folija, supilame likusį sultinį ir verdame dar 5-10 minučių iki norimos konsistencijos.

  8. Ant viršaus išdėliojame skiltelėmis pjaustytas citrinas, apibarstome smulkintomis šviežiomis petražolėmis ir patiekiame ant stalo.