Puode įkaitiname kokosų aliejų, ant jo apkepame smulkintus česnakus, svogūnus ir kario pastą (apie 2 min).
Sudedame kąsnio dydžio gabalėliais pjaustytą vištieną ir kepame dar 3 minutes.
Supilame kokosų pieną, sultinį, cukrų, žuvies ar sojos padažą bei sudedame ketvirčiais pjaustytus pievagrybius. Viską verdame ant vidutinės kaitros 10 min, bet neužverdame.
Sudedame šaldytas krevetes (nebūtina jų atitirpinti) ir paverdame dar 4 minutes.
Sriubai leidžiame šiek tiek pravėsti ir galiausiai supilame laimo sultis (labai svarbu niekada nepilti laimo sulčių į verdančią sriubą ar troškinį, nes patiekalas šiek tiek apkars).
Tom Yum sriuba paruošta. Belieka tik išpilstyti į indus ir patiekti su smulkintais čili, šviežia kalendra ir svogūnų laiškais.