Go Back
Spausdinti
tom yum su vištiena ir krevetėmis

Tom Yum su vištiena ir krevetėmis

Pasiruošimas 5 minutes
Kepimo trukmė 15 minutes
Pamaitins 6

Ingredientai

  • 300 g vištos krūtinėlės
  • 6-12 šaldytų krevečių (gali būti virtos arba nevirtos)
  • 2 svogūnai
  • 2 česnako skiltelės
  • 250 g rudų pievagrybių
  • 1 šaukštas kokosų aliejaus
  • 2 šaukštai raudonos tailandietiškos kario pastos
  • 2 šaukštai žuvies ar sojos padažo
  • 400 ml kokosų pieno
  • 400 ml vištienos sultinio
  • 1 šaukštelis cukraus
  • 1 laimo sultys
  • šiek tiek šviežios kalendros (patiekimui)
  • 1 nedidelis čili pipiras (patiekimui)
  • keli svogūnų laiškai (patiekimui)

Gamybos eiga

  1. Puode įkaitiname kokosų aliejų, ant jo apkepame smulkintus česnakus, svogūnus ir kario pastą (apie 2 min).

  2. Sudedame kąsnio dydžio gabalėliais pjaustytą vištieną ir kepame dar 3 minutes.

  3. Supilame kokosų pieną, sultinį, cukrų, žuvies ar sojos padažą bei sudedame ketvirčiais pjaustytus pievagrybius. Viską verdame ant vidutinės kaitros 10 min, bet neužverdame.

  4. Sudedame šaldytas krevetes (nebūtina jų atitirpinti) ir paverdame dar 4 minutes.

  5. Sriubai leidžiame šiek tiek pravėsti ir galiausiai supilame laimo sultis (labai svarbu niekada nepilti laimo sulčių į verdančią sriubą ar troškinį, nes patiekalas šiek tiek apkars).

  6. Tom Yum sriuba paruošta. Belieka tik išpilstyti į indus ir patiekti su smulkintais čili, šviežia kalendra ir svogūnų laiškais.