Go Back
Spausdinti
naminiai ledai

Naminiai ledai

Puikaus skonio naminiai riešutų sviesto skonio ledai, kuriems prireiks tik kelių ingredientų ir jokios specialios šaldymo įrangos.

Pasiruošimas 15 minutes
Šaldymo laikas 12 hours
Pamaitins 10

Ingredientai

  • 400 ml grietinėlės (35% riebumo)
  • 385 g kondensuoto saldinto pieno (viena skardinė)
  • 300 g riešutų sviesto (aš naudojau be gabaliukų - smooth)
  • 1 šaukštas vanilės ekstrakto (nebūtinai)

Gamybos eiga

  1. Riešutų sviestą pašildome mikrobangų krosnelėje arba prikaistuvyje, kol tampa šiek tiek skystesnis.

  2. 200g riešutų sviesto sumaišome su kondensuotu pienu.

  3. Atskirame inde išplakame grietinėlę su vanilės ekstraktu, kol sutvirtėja.

  4. Plaktą grietinėlę suverčiame į kondensuoto pieno ir riešutų sviesto mišinį ir viską atsargiai išmaišome naudodami šaukštą ar mentelę. Čia labai svarbu neskubėti, kad grietinėlė nesukristų.

  5. Gautą ledų masę dedame į šaldymui tinkamą indą, ją sluoksniuojant su likusiu 100g riešutų sviesto.

  6. Ledus apibarstome smulkintais riešutais, apvyniojame maistine plėvele ir dedame į šaldymo kamerą 6-12 valandų.