Ko gero pats populiariausias mėsainis iš B raidės.
Pirmiausia pasigaminame padažą. Inde sumaišome majonezą su garstyčiomis, balto vyno actu, prieskoniais, nedideliais kubeliais pjaustytu marinuotu agurkėliu, labai smulkiai pjaustytu svogūnu ir česnako skiltele.
Padažui leidžiame pastovėti šaldytuve bent 30 minučių.
Ant grotelių arba ant labai karštos keptuvės iškepame jautienos paplotėlius. Jei naudojate šaldytus paplotėlius - jų atitirpinti nereikia. Na bent jau aš taip darau, o iškepa tikrai puikiai.
Tuomet imame 3 mėsainių bandeles ir perpjauname jas per vidurį. Kadangi Big Mac mėsainis dviejų aukštų ir jam reikalingos 3 dalių bandelės, dviems burgeriams sunaudosime 3 pilnas mėsainių bandelių dalis.
Orkaitėje, ant grotelių ar ant keptuvės šiek tiek paskrudiname mėsainių bandeles.
Galiausiai supjaustome icebergo salotą, papildomai kubeliais pasmulkiname šiek tiek svogūno, griežinėliais supjaustome agurkėlį ir konstruojame sumuštinį.
Ant apatinės bandelės tepame 1 šaukštą padažo, barstome smulkinto svogūno, dedame pjaustytus salotų lapus, sūrį, keptą jautienos paplotėlį. Užklojame kita bandele ant kurios tepame vėl 1 šaukštą padažo, pabarstome šiek tiek smulkinto svogūno, dedame salotą, marinuoto agurkėlio griežinėlius, antrą paplotėlį ir uždengiame viršutine bandelės dalimi.
Patiekiame su bulvytėmis ir mėgstamu padažu.