Tikrų tikriausias gatvės maistas iš Izraelio. Jei mėgstate kebabus - šis patiekalas jums!
70g miltų sumaišome su 240ml vandens, mielėmis ir cukrumi. Palaikome 15 min, kol susiaktyvuoja mielės.
Į gautą mišinį supilame druską, alyvuogių aliejų ir likusius miltus.
Išminkome tešlą ir paliekame pastovėti uždengus apie 1 valandą arba kol padvigubėja.
Tešlą padaliname į 8 dalis ir suformuojame rutuliukus. Juos uždengiame maistine plėvele ir leidžiame pailsėti 10 min.
Tešlos rutuliukus iškočiojame į diskus (5-8 mm storio) ir kepame šiek tiek aukštesnėje nei vidutinės kaitros keptuvėje po 1-2 min iš abiejų pusių.
Smulkintą česnako skiltelę sumaišome su tahini pasta, apelsino, citrinos, greipfruto sultimis. Pagardiname druska, pipirais. Įtarkuojame šiek tiek citrinos žievelės.
Pomidorus supjaustome kubeliais, pabarstome druska, pipirais ir išmaišome. Tada sukrauname juos į sietelį ir leidžiame nuvarvėti sultims (apie 10 min).
Nusausėjusius pomidorų kubelius sumaišome su kubeliais pjaustytais agurkais (jei jie labai sultingi - išpjauname sėklas) bei smulkintais petražolių lapeliais.
Taip pat plonomis juostelėmis supjaustome mėlyną kopūstą.
Atskirame inde sumaišome jį su 1 šaukštu obuolių ar balto vyno actu, žiupsneliu cukraus, druska ir pipirais.
Keptuvėje įkaitiname kepimo aliejų, sudedame šaldytus falafelius (jų atitirpinti nebūtina) ir kepame iš abiejų pusių po 4-5 minutes arba kol gražiai apskrunda.
Iškepusius falafelius sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.
Namines pitos duoneles perpjauname pusiau ir kiekvienoje puselėje peiliu ar šakute padarome kišenę.
Į pitos kišenę dedame humuso, mėlyno kopūsto, pomidorų ir agurkų salotų, skrudintus falafelius, kuskuso salotas, o ant viršaus gausiai apšlakstome tahini padažu. Jei trūksta aštrumo, kartu labai tinka marinuoti čili pipirai.