Go Back
Spausdinti
vištienos biryani Malsena

Vištienos biryani - kvapnus, indiškas plovas

Nuostabaus skonio ir kvapo indiškas patiekalas.

Pasiruošimas 10 minutes
Kepimo trukmė 45 minutes
Pamaitins 4

Ingredientai

  • 500 g vištienos blauzdelių (su kaulais ir oda)
  • 200 g „Malsena“ basmati ryžių
  • 1 svogūnas
  • kelios šakelės smulkintos mėtos
  • 1 čili pipiras
  • 150 ml natūralaus jogurto
  • 1 šaukštelio čili miltelių
  • 1,5 šaukšto garam masala prieskonių
  • 350 ml vandens
  • šiek tiek druskos ir pipirų
  • 4 česnako skiltelės
  • imbieras (maždaug 2-3 cm dydžio gabalėlio)
  • 1/4 šaukštelio maltos ciberžolės
  • 1 lauro lapas
  • 6 gvazdikėliai
  • 1 šaukštas cinamono
  • 2 šaukštai ghee sviesto ar kepimo aliejaus
  • 1 šaukštelis kumino sėklų
  • žiupsnelis šafrano (nebūtinai)
  • šiek tiek skrudintų svogūnų patiekimui (nebūtinai)
  • 30 g razinų (nebūtinai)
  • 30 g anakardžių (nebūtinai)
  • 4 kardamono ankščių (nebūtinai, bet labai rekomenduoju)
  • 1 žvaigždinis anyžius (nebūtinai, bet labai rekomenduoju)

Gamybos eiga

  1. Pirmiausia Išsimarinuojame vištieną.

  2. Inde sumaišome smulkintas česnako skilteles su tarkuotu imbieru, žiupsneliu druskos, 1/4 šaukštelio ciberžolės, 1 šaukštu garam masala prieskonių mišinio, 1/2 šaukštelio malto čili, 50ml jogurto.

  3. Vištienos blauzdeles perpjauname išilgai tarp kaulų, sudedame į marinatą ir paliekame pasimarinuoti bent 1 valandą (arba per naktį).

  4. Taip pat pasiruošiame ryžius, kad išliktų birūs. Juos užmerkiame vandenyje ir palaikome 30 min. Po to nukošiame.

  5. Pradedame gaminti biryani. Puode ant vidutinės kaitros ištirpiname 2 šaukštus ghee sviesto arba aliejaus.

  6. Sudedame lauro lapą, gvazdikėlius, cinamoną, kumino sėklas ir, jei naudojame, žvaigždinį anyžių bei kardamono ankštis. Prieskonius pakepiname, kad atsiskleistų aromatai.

  7. Po 3-4 minučių sudedame pusžiedžiais pjaustytą svogūną ir kepame, kol lengvai paruduoja.

  8. Sudedame vištieną, apkepame, kad šiek tiek paskrustų.

  9. Dedame 60ml natūralaus jogurto, smulkintus mėtos lapelius, 1 smulkintą čili pipirą, 1 šaukštelį garam masala prieskonių, 1 šaukštelį malto čili, šiek tiek druskos. Viską labai gerai išmaišome ir tolygiai paskleidžiame puodo dugne.

  10. Ant viršaus sudedame nusausintus ryžius, kuriuos nuplovėme anksčiau, pilame 350ml vandens ir pusę šaukštelio druskos.

  11. Galiausiai pabarstome šiek tiek smulkintos mėtos, skrudintų svogūnų (nebūtinai). Taip pat, jei naudojame, šafraną išmaišome 2 šaukštuose karšto vandens ar pieno ir supilame ant viršaus.

  12. Atskiroje keptuvėje ant šlakelio aliejaus 30 sekundžių paskrudiname razinas bei anakardžius, nusausiname juos ant popierinio rankšluosčio ir sudedame ant biryani viršaus.

  13. Puodą uždengiame dangčiu, sumažiname kaitrą ir verdame 15 minučių. Po to nuimame nuo kaitvietės ir uždengę palaikome dar 10 min.

  14. Patiekiame su daržovių salotomis ir jogurtiniu padažu.

Patarimai

Jogurtinį padažą pasigaminsite sumaišę 90ml natūralaus jogurto su smulkintais mėtos lapeliais, druska, pusės citrinos sultimis  ir šlakeliu vandens.