Nuostabaus skonio ir kvapo indiškas patiekalas.
Pirmiausia Išsimarinuojame vištieną.
Inde sumaišome smulkintas česnako skilteles su tarkuotu imbieru, žiupsneliu druskos, 1/4 šaukštelio ciberžolės, 1 šaukštu garam masala prieskonių mišinio, 1/2 šaukštelio malto čili, 50ml jogurto.
Vištienos blauzdeles perpjauname išilgai tarp kaulų, sudedame į marinatą ir paliekame pasimarinuoti bent 1 valandą (arba per naktį).
Taip pat pasiruošiame ryžius, kad išliktų birūs. Juos užmerkiame vandenyje ir palaikome 30 min. Po to nukošiame.
Pradedame gaminti biryani. Puode ant vidutinės kaitros ištirpiname 2 šaukštus ghee sviesto arba aliejaus.
Sudedame lauro lapą, gvazdikėlius, cinamoną, kumino sėklas ir, jei naudojame, žvaigždinį anyžių bei kardamono ankštis. Prieskonius pakepiname, kad atsiskleistų aromatai.
Po 3-4 minučių sudedame pusžiedžiais pjaustytą svogūną ir kepame, kol lengvai paruduoja.
Sudedame vištieną, apkepame, kad šiek tiek paskrustų.
Dedame 60ml natūralaus jogurto, smulkintus mėtos lapelius, 1 smulkintą čili pipirą, 1 šaukštelį garam masala prieskonių, 1 šaukštelį malto čili, šiek tiek druskos. Viską labai gerai išmaišome ir tolygiai paskleidžiame puodo dugne.
Ant viršaus sudedame nusausintus ryžius, kuriuos nuplovėme anksčiau, pilame 350ml vandens ir pusę šaukštelio druskos.
Galiausiai pabarstome šiek tiek smulkintos mėtos, skrudintų svogūnų (nebūtinai). Taip pat, jei naudojame, šafraną išmaišome 2 šaukštuose karšto vandens ar pieno ir supilame ant viršaus.
Atskiroje keptuvėje ant šlakelio aliejaus 30 sekundžių paskrudiname razinas bei anakardžius, nusausiname juos ant popierinio rankšluosčio ir sudedame ant biryani viršaus.
Puodą uždengiame dangčiu, sumažiname kaitrą ir verdame 15 minučių. Po to nuimame nuo kaitvietės ir uždengę palaikome dar 10 min.
Patiekiame su daržovių salotomis ir jogurtiniu padažu.
Jogurtinį padažą pasigaminsite sumaišę 90ml natūralaus jogurto su smulkintais mėtos lapeliais, druska, pusės citrinos sultimis ir šlakeliu vandens.