Puikus, sotus ir labai egzotiškas vėlyvųjų pusryčių patiekalas.
Vidutinės kaitros puode įkaitiname ghee sviestą arba aliejų. Suberiame kumino, garstyčių, pankolio sėklas ir lauro lapą. Kaitiname 2 minutes.
Tada suberiame smulkintą porą (tik baltąją dalį) bei smulkintas česnako skilteles ir pakepame 3-4 minutes, kol pradeda lengvai karamelizuotis.
Suberiame kario miltelius ir sudedame smulkintą pomidorą, pagardiname druska, pipirais. Kepame dar 3-4 minutes, kol pomidoras gerokai suminkštėja.
Beriame ryžius, pilame 300ml vandens, barstome šiek tiek druskos. Viską užverdame, sumažiname kaitrą ir uždengę verdame 15 minučių.
Likus 10 minučių iki virimo pabaigos, ant ryžių viršaus uždedame lašišos filė (prieš tai ją pasūdome bei ištriname kario milteliais).
Kuomet išverda, lašišą išimame, suplėšome šakute ir sudedame atgal į puodą/keptuvę. Ant viršaus patarkuojame šiek tiek laimo žievelės, įspaudžiame laimo sulčių ir pagardiname smulkinta kalendra.
Patiekiame su virtais kiaušiniais.
Norėdami išvirti tobulus kiaušinius, užverdame vandenį, šaukštu dedame kiaušinius į puodą ir verdame lygiai 8 minutes. Tuomet staigiai pakišame po šaltu vandeniu.