Go Back
Spausdinti
azijietiškos salotos su ryžių makaronais

Azijietiškos salotos su ryžių makaronais

Labai vasariškos ir gaivios salotos. Galima valgyti vienas, bet ir puikiai tinka su ant grotelių keptais kepsniais!

Pasiruošimas 10 minutes
Kepimo trukmė 5 minutes
Pamaitins 3

Ingredientai

  • 100 g ryžių makaronų
  • 2 morkos
  • 2 agurkai
  • 3 svogūno laiškai
  • 1/2 raudonos paprikos
  • 5-6 šakelės šviežios kalendros
  • 3-4 šakelės šviežio baziliko
  • 3-4 šakelės šviežios mėtos
  • šiek tiek skrudintų žemės riešutų

Padažo ingredientai

  • 2 šaukštai cukraus
  • 2 šaukštai žuvies padažo
  • 1 laimo sultys
  • 5 šaukštai vandens
  • 2 česnako skiltelės
  • 1/2 čili pipiro

Kepto tofu ingredientai

  • 1 pakuotė tofu
  • 2 šaukštai džiūvėsėlių (rekomenduoju panko)
  • 2 šaukštai sezamo sėklų
  • 1/2 šaukštelio čili miltelių
  • 2 šaukštai sojos padažo
  • 2 šaukštai ryžių acto
  • 1 šaukštas tamsaus sojos padažo

Gamybos eiga

  1. Pirmiausia išverdame ryžių makaronus (4 min), juos nukošiame, praskalaujame šaltu vandeniu ir pašlakstome aliejumi, kad nesuliptų.

  2. Morkas, agurkus (be seklyčių) ir paprikas supjaustome plonomis juostelėmis. Susmulkiname mėtos ir baziliko lapelius, šviežią kalendrą bei skrudintus žemės riešutus. Viską sumaišome inde kartu su išvirusiais ryžių makaronais.

  3. Pasigaminame padažą. Sumaišome cukrų, žuvies padažą, laimo sultis, smulkintas česnako skilteles ir smulkintą čili pipirą su 5 šaukštais vandens. Padažą maišome, kol ištirpsta cukrus. Padažą užpilame ant salotų ir viską labai gerai išmaišome.

  4. Gaminame apkeptą tofu. Inde sumaišome sojos padažą su ryžių actu ir tamsiu sojos padažu.

  5. Lėkštėje sumaišome džiūvėsėlius su sezamo sėklomis ir čili milteliais.

  6. Tofu perpjauname išilgai, kruopščiai nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Merkiame į sojos/ryžių acto marinatą, tada į džiūvėsėlių/sezamo sėklų mišinį (šiek tiek paspaudžiame, kad gerai priliptų).

  7. Paniruotą tofu kepame keptuvėje ant šlakelio aliejaus po 2 minutes iš abiejų pusių.

  8. Salotas patiekiame lėkštėje kartu su smulkintais svogūnų laiškais, laimo skiltele ir keptu tofu.

Patarimai

Jei nemėgstate tofu - šias salotas galima valgyti ir su mėsos/paukštienos kepsniais.