Go Back
Spausdinti
jautienos tartaras

Jautienos tartaras

Pats skaniausias jautienos tartaras, kurį esu valgęs.

Pasiruošimas 1 hour 15 minutes
Kepimo trukmė 0 minutes
Pamaitins 2

Ingredientai

  • 350 g flat iron steiko
  • 2 šaukštai smulkinto šaloto
  • 2 šaukštai smulkintų kaparėlių
  • 1 šaukštas smulkintų marinuotų agurkėlių
  • 2 šaukštai smulkintų petražolių lapelių
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštas dižono garstyčių
  • 1 šaukštas raudono vyno acto
  • 3 šaukštai konjako ar brendžio
  • 1 šaukštas vorčesterio padažo
  • 2 putpelės kiaušiniai
  • šiek tiek druskos ir pipirų
  • keli lašai aštraus čili padažo (nebūtinai)

Gamybos eiga

  1. Jautieną nuplauname, nusausiname, gausiai apibarstome druska ir palaikome šaldytuve 1 valandą, bet ne ilgiau negu 2 valandas (kad mėsa nepradėtų sūdytis). Šiuo žingsniu dezinfekuojame mėsą.

  2. Po 1 valandos mėsą nuplauname tekančiu vandeniu ir nusausiname.

  3. Išpjaustome riebaliukus ir gyslas - paliekame tik gražią mėsytę.

  4. Jautieną supjaustome 5-8 mm kubeliais, sumaišome su smulkintomis petražolėmis, aliejumi, konjaku/brendžiu, vyno actu, vorčesterio padažu, druska, pipirais. Jei mėgstame aštrumą - įpilame kelis lašus aštraus padažo. Viską išmaišome.

  5. Patiekimui galite naudoti nedidelį dubenėlį arba konditerinį žiedą, norėdami suformuoti gražią tartaro formą.

  6. Lėkštėje šalimais patiekiame smulkintus marinuotus agurkėlius, kaparėlius, šalotus, taip pat dižono garstyčias, o ant tartaro viršaus uždedame putpelės kiaušinio trynį.

  7. Prieš valgant viską išsimaišome, o valgome su skrudinta bagete.