Pomidorų padažas, kuriame pomidorai atsiskleidžia visame gražume.
Pirmiausia pasiruošiame pomidorus. Pomidorų galiukus šiek tiek įpjauname ir sumetame į puodą su verdančiu vandeniu. Verdame 1 minutę, tuomet juos perdedame į dubenį su šaltu vandeniu. Šiuo būdu labai lengvau nulupsime pomidorus.
Atvėsusius pomidorus nukošiame, nulupame, išpjauname kotelius ir stambiai supjaustome.
Sudedame į didelį puodą kartu su druska, sviestu ir smulkintais arba puselėmis perpjautais, nuluptais svogūnais (jei nesinori padaže turėti svogūnų - juos taip lengviau išimsime po virimo).
Puodą užverdame, sumažiname kaitrą iki žemesnės nei vidutinės ir verdame atidengus 50 minučių.
Išvirusį padažą paragaujame, pagardiname druska, pipirais. Taip pat, jei norisi, galime ištraukti nuvirtus svogūnus.
Padažą galima konservuoti ar šaldyti.