Nesu valgęs skanesnio moliūgų pyrago, negu šis!
Iškočiojame sviestinę tešlą, ja išklojame 25 cm skersmens, sviestu išteptą kepimo skardą. Dedame į šaldytuvą 30min, kad šiek tiek atvėstų.
Pagrindo kepimas. Pagrindą užklojame kepimo popieriumi ar folija, pripilame sausų ryžių ar pupelių (kad prispaustų ir kepant tešla neiškiltų). Uždengtą pagrindą kepame 220 laipsnių orkaitėje 30 min. Tada atidengiame, vidų ištepame kiaušinio plakiniu ir kepame dar 15 min 180 laipsnių temperatūroje.
Pyrago kepimas. Į šiek tiek pravėsusį pagrindą supilame įdaro mišinį ir kepame 1 valandą 160 laipsnių temperatūroje. Išėmę iš orkaitės leidžiame sustingti ir 'pailsėti' bent 3 valandas.
Patiekiame su plakta grietinėle.