Go Back
Spausdinti
moliūgų pyragas su klevų sirupu

Amerikietiškas moliūgų pyragas su klevų sirupu

Nesu valgęs skanesnio moliūgų pyrago, negu šis!

Pasiruošimas 15 minutes
Kepimo trukmė 2 hours
Pamaitins 8

Ingredientai

Pagrindo ingredientai

  • 1 šaukštas cukraus
  • 1 šaukštelis druskos
  • 240 g miltų
  • 170 g sviesto
  • 115 g šalto vandens
  • 1 šaukštas obuolių acto

Įdaro ingredientai

  • 70 g cukraus
  • 1 šaukštelis cinamono
  • 3/4 šaukštelio druskos
  • 1/2 šaukštelio malto imbiero
  • 1/4 šaukštelio maltų gvazdikėlių
  • 1/4 šaukštelio malto muskato
  • 2 kiaušiniai + 1 papildomas trynys
  • 460 g moliūgo piure (Ją pasigaminame taip: moliūgą perpjauname, išimame sėklas, pabarstome druska, apverstą dedame ant kepimo skardos ir kepame 210 laipsnių temperatūroje apie 50min. Tada sutriname).
  • 160 ml kondensuoto pieno
  • 70 ml grietinėlės
  • 4 šaukštai klevų sirupo
  • 2 šaukšteliai vanilės ekstrakto

Gamybos eiga

  1. Pasigaminame sviestinę tešlą. Druską, cukrų, miltus ir mažais gabalėliais pjaustytą sviestą sumaišome (arba petriname blenderyje). Tada palengva supilame actą, vandenį ir sumaišome šakute. Suformuojame diską, įvyniojame į plėvelę ir palaikome šaldytuve bent 1 val.
  2. Gaminame įdarą. Inde išplakame kiaušinius su cukrumi, druska ir prieskoniais. Supilame visus likusius ingredientus.
  3. Iškočiojame sviestinę tešlą, ja išklojame 25 cm skersmens, sviestu išteptą kepimo skardą. Dedame į šaldytuvą 30min, kad šiek tiek atvėstų.

  4. Pagrindo kepimas. Pagrindą užklojame kepimo popieriumi ar folija, pripilame sausų ryžių ar pupelių (kad prispaustų ir kepant tešla neiškiltų). Uždengtą pagrindą kepame 220 laipsnių orkaitėje 30 min. Tada atidengiame, vidų ištepame kiaušinio plakiniu ir kepame dar 15 min 180 laipsnių temperatūroje.

  5. Pyrago kepimas. Į šiek tiek pravėsusį pagrindą supilame įdaro mišinį ir kepame 1 valandą 160 laipsnių temperatūroje. Išėmę iš orkaitės leidžiame sustingti ir 'pailsėti' bent 3 valandas.

  6. Patiekiame su plakta grietinėle.