Go Back
Spausdinti
silkė receptas

Pasiruošimas 40 minutes
Kepimo trukmė 20 minutes

Ingredientai

  • 300 g silkės filė
  • 1/2 obuolio
  • 2 šaukštai garstyčių su medumi ir krapais⁠
  • 3 jaunos bulvytės⁠
  • 1/2 raudono svogūno
  • 1/2 kaliaropės ar ropės
  • 1 citrina
  • šiek tiek druskos ir pipirų⁠
  • keli marinuoti agurkėliai
  • šiek tiek šviežių krapų⁠
  • keli ridikėliai

Gamybos eiga

  1. Silkę (jei marinuota aliejuje) nuplauname ir nusausiname. Tada supjaustome nedideliais kubeliais. ⁠

  2. Silkę inde sumaišome su kubeliais pjaustytu obuoliu, svogūnu, kaliarope, tarkuota citrinos žievele, citrinos sultimis, druska ir pipirais. Marinuojame 30 min. Po to įmaišome smulkintų krapų.⁠
  3. Išverdame bulves (apie 20 min), leidžiame pravėsti ir supjaustome kubeliais. ⁠

  4. Patiekiame lėkštėje. Pirmiausia dedame virtų bulvių kubelius, ant viršaus sukrauname žuvies/daržovių mišinį.⁠
  5. Šalimais patiekiame smulkintų marinuotų agurkėlių, šiek tiek garstyčių padažo bei ridikėlių. ⁠