Go Back
Spausdinti
strutiena receptas

Strutienos kepsnys su raudono vyno padažu

Strutieną valgiau pirmą kartą ir jos skonis tikrai sužavėjo.

Pasiruošimas 30 minutes
Kepimo trukmė 6 minutes
Pamaitins 2

Ingredientai

  • 2 strutienos kepsnių
  • šiek tiek druskos ir pipirų
  • 1 šalotas ar svogūnas
  • 1 skiltelė česnako
  • 1,5 šaukšto balzamiko acto
  • 150 ml raudono sauso vyno
  • 300 ml jautienos sultinio
  • 3 šaukštai sviesto
  • šiek tiek virtų ar garintų daržovių garnyrui (pvz. bulvė, morka, kalafjoras, brokolis, šparagai, kriaušės)

Gamybos eiga

  1. Keptuvėje ištirpiname 1 šaukštą sviesto, ant jo pakepame smulkintą šalotą/svogūną ir česnaką, kol paruduoja. ⁠
  2. Supilame balzamiko actą ir vyną. Paverdame 5 min, tada supilame sultinį ir verdame 10 min, kol nugaruoja ir padažas sutirštėja. ⁠
  3. Nukeliame keptuvę nuo kaitros ir įmaišome 2 šaukštus šalto sviesto, pagardiname druska ir pipirais.⁠
  4. Strutieną laikome kambario temperatūroje bent 30 min. Nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir kepame labai karštoje keptuvėje po 3 min iš abiejų pusių.⁠
  5. Išimame iš keptuvės, pabarstome druska, pipirais ir leidžiame pailsėti 10 min uždengus aliuminio folija.⁠
  6. Patiekiame su mėgstamomis virtomis ar garintomis daržovėmis ir vyno padažu. ⁠