Go Back
Spausdinti
kengūriena

Kengūrienos tataki su ponzu padažu

Egzotiškai skambantis, bet labai nesudėtingai pagaminamas patiekalas.

Pasiruošimas 30 minutes
Kepimo trukmė 1 minute
Pamaitins 2

Ingredientai

  • 300 g kengūrienos kepsnių (pirkau LIDL)
  • 300 ml obuolių sulčių
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 svogūnas
  • gabalėlis imbiero
  • 25 ml sojos padažo
  • 50 ml ryžių acto
  • 1/2 citrinos sulčių
  • šiek tiek ridikėlių ir laiškinių česnakų patiekimui

Gamybos eiga

  1. Obuolių sultis sumaišome su stambiai pjaustytu imbieru ir 1 česnako skiltele. Gautame marinate marinuojame kengūrieną 20-30 min.⁠
  2. Atskirame inde sumaišome sojos padažą, ryžių actą, citrinos sultis. ⁠
  3. Pusę gauto padažo sumaišome su smulkintu svogūnu ir susmulkinta česnako skiltele. Paliekame marinuotis bent 15 min.⁠
  4. Kengūrieną nusausiname, pagardiname druska ir pipirais. ⁠
  5. Keptuvę įkaitiname iki maksimalios kaitros, pilame šlakelį kepimo aliejaus ir apkepame kengūrieną iš abiejų pusių po 30 sekundžių.⁠
  6. Apkeptą mėsą suvyniojame į foliją ir palaikome 10 min. Tada išvyniojame ir supjaustome 3-4 mm storio griežinėliais.⁠
  7. Mėsos griežinėlius patiekiame lėkštėje, apšlakstome padažu, ant viršaus uždedame marinuotų svogūnų, smulkintų laiškinių česnakų ir ridikėlių griežinėlių