Go Back
Spausdinti
makaronai su grybais ir brie sūriu

Makaronai su grybais ir brie sūriu

Labai skanūs ir tikrai labai nesudėtingai paruošiami makaronai.

Pasiruošimas 5 minutes
Kepimo trukmė 10 minutes
Pamaitins 2

Ingredientai

  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 100 g tagliatele makaronų
  • 50 g pievagrybių arba baravykų
  • 50 ml grietinėlės 10-15% rieb.
  • 50 ml balto nealkoholinio vyno
  • sauja špinatų
  • 50 g brie sūrio
  • šiek tiek graikinių riešutų
  • šiek tiek šviežios petražolės
  • šiek tiek druskos ir pipirų

Gamybos eiga

  1. Sausoje keptuvėje paskrudiname riešutus (apie 3 min), kad taptų kvapnūs ir traškūs.
  2. Vidutinės kaitros keptuvėje, ant šlakelio alyvuogių aliejaus pakepti smulkintą svogūną (apie 2 min.).
  3. Suberti smulkintą česnaką, griežinėliais pjaustytus grybus ir pakepti dar 2 min.
  4. Supilti vyną ir patroškinti 3-4 min, kol vynas nugaruos.
  5. Supilti grietinėlę, ir pakaitinti 3-4 min, kol sutirštės.
  6. Tuo tarpu pasūdytame vandenyje išvirti makaronus. Virti 2 min trumpiau, negu nurodyta ant pakuotės.
  7. Į padažą suberti išvirtus makaronus, supilti apie 100ml vandens, kuriame virė makaronai. Dar įdėti saują špinatų, kubeliais pjaustytą brie sūrį, pagardinti druska, pipirais. Kaitinant maišyti apie 2 min, kol padažas sutirštės.
  8. Suberti smulkintus graikinius riešutus, viską išmaišyti.
  9. Patiekti su smulkintomis petražolėmis.