Go Back
Spausdinti
baklažanų apkepas - permegiana su baklažanais

Parmigiana - itališkas baklažanų apkepas

Tąsus sūris, kreminai baklažanai ir tirštas pomidorų padažas. Tikrai labai skanus apkepas.

Pasiruošimas 45 minutes
Kepimo trukmė 45 minutes
Pamaitins 6

Ingredientai

  • 4-5 baklažanai ieškokite kuo tvirtesnių
  • 2 skardinės po 400ml konservuotų pomidorų
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 350 g mozarella sūrio rekomenduoju buivolės pieno
  • 100 g parmezano
  • šiek tiek šviežio baziliko
  • šiek tiek sviesto
  • kelios riekės ciabattos arba 100g džiūvėsėlių
  • 2 skiltelės česnako
  • šiek tiek šviežios petražolės

Gamybos eiga

  1. Nupjauname baklažanų galus, nuskutame odą, supjaustome 1 cm storio riekelėmis.
  2. Sustatome į kiaurasamtį, apibarstome druska ir paliekame 30 min, kad nuvarvėtų sultys ir kartumas.
  3. Į puodą supilame konservuotus pomidorus, alyvuogių aliejų, žiupsnelį druskos ir verdame ant vidutinės kaitros 45 min, kol pomidorai sutirštėja.
  4. Duoną arba džiūvėsėlius sumalame su česnaku, 50g parmezano, druska ir pipirais.
  5. Baklažanus nusausiname, išvoliojame miltuose ir kepame 190 laipsnių aliejuje po 3-4 min iš abiejų pusių. Iškepusius sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.
  6. Sviestu ištepame kepimo indą, desame sluoksnį baklažanų, pilame pomidorų padažą, barstome tarkuotu parmezanu, uždedame mozarella sūrio. Ant viršaus dedame vėl baklažanus ir viską kartojame.
  7. Ant pačio viršaus gausiai pabarstome tarkuotu parmezanu, suberiame džiūvėsėlių mišinį ir kepame 35 min 200 laipsnių orkaitėje.