-
Nupjauname baklažanų galus, nuskutame odą, supjaustome 1 cm storio riekelėmis.
-
Sustatome į kiaurasamtį, apibarstome druska ir paliekame 30 min, kad nuvarvėtų sultys ir kartumas.
-
Į puodą supilame konservuotus pomidorus, alyvuogių aliejų, žiupsnelį druskos ir verdame ant vidutinės kaitros 45 min, kol pomidorai sutirštėja.
-
Duoną arba džiūvėsėlius sumalame su česnaku, 50g parmezano, druska ir pipirais.
-
Baklažanus nusausiname, išvoliojame miltuose ir kepame 190 laipsnių aliejuje po 3-4 min iš abiejų pusių. Iškepusius sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.
-
Sviestu ištepame kepimo indą, desame sluoksnį baklažanų, pilame pomidorų padažą, barstome tarkuotu parmezanu, uždedame mozarella sūrio. Ant viršaus dedame vėl baklažanus ir viską kartojame.
-
Ant pačio viršaus gausiai pabarstome tarkuotu parmezanu, suberiame džiūvėsėlių mišinį ir kepame 35 min 200 laipsnių orkaitėje.