-
Šiltame piene ištirpiname mieles ir salyklą. Palaikome 5 min.
-
Sumaišome likusius tešlos ingredientus, supilame pieno/mielių/salyklo mišinį. Išmaišome, iškočiojame, uždengiame ir kildome 1 val.
-
Ant kepimo popieriaus suformuojame 8 bandeles, apšlakstome alyvuogių aliejumi, uždengiame plėvele ir kildome 1 val.
-
Bandelių viršų išilgai įpjauname peiliu, aptepame kiaušinio plakiniu, pabarstome tarkuotu sūriu ir džiovintu raudonėliu.
-
Kepame 190 laipsnių orkaitėje 18 minučių. Pirmoms 10 kepimo minučių ant orkaitės dugno pastatome indą su verdančiu vandeniu, kad būtų daug garų.
-
Gaminame padažą. Į puodą ant vidutinės kaitros sudedame visus padažo ingredientus. Verdame 20 min. Tada uždengiame ir verdame dar 30 min.
-
Sumaišome kukulių ingredientus, suformuojame kukulius.
-
Į keptuvę pilame 3-4 šaukštus kepimo aliejaus. Įkaitiname iki aukštesnes nei vidutinės kaitros.
-
Apkepame kukulius, kol apskrunda iš dviejų pusių (kepam dalimis, neperkraunam keptuvės).
-
Apkeptus kukulius sudedame į padažą ir paverdame 10-15 min, kol pilnai išverda.
-
Patiekiame: bandelę pjauname išilgai, tepame pomidorų padažo, dedame kukulius, ant viršaus kelios riekelės sūrio, smulkintas bazilikas, smulkinti marinuoti pipiriukai.