-
Ant vidutinės kaitros maišydami užverdame pieną, grietinėlę, cukrų, šviežiai maltus pipirus.
-
Želatiną sumaišome su 1 šaukštu vandens.
-
Puodą nukeliame nuo kaitros, sudedame išbrinkintą želatiną ir maišome, kol ištirpsta.
-
Gautą masę supilame į dubenį, jį įstatome į kitą dubenį su ledu ir/ar šaltu vandeniu ir maišome, kol atvėsta.
-
Atvėsusią masę supilame į norimas formeles ar stiklines. Uždengiame plėvele ir dedame į šaldytuvą bent 3 valandoms.
-
Likusias 100g braškių supjaustome smulkiai kubeliais, sumaišome su 2 šaukštais cukraus pudros ir smulkintu šviežiu baziliku.
-
Sustingusias panakotas patiekiame tuose pačiuose induose, kuriuose ir sustingo ar išvertę į lėkštę. Patiekdami būtinai nepagailėkite trintų braškių, smulkintų braškių su baziliku ir dar daugiau šviežiai maltų juodų pipirų - jų traškumas čia labai tinka.