Go Back
Spausdinti
panakota su braškėmis

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

Šis nesudėtingas desertas su braškėmis ir juodaisiais pipirais jus nustebins!

Pasiruošimas 20 minutes
Ant stalo per 3 hours
Pamaitins 4

Ingredientai

  • 400 ml grietinėlės (35 proc. riebumo)
  • 220 ml pieno (2,5 proc. riebumo)
  • 2 šaukšteliai šviežiai maltų "Santa Maria" "Tellicherry" pipirų
  • 1/2 šaukštelio vanilės pastos ar esencijos
  • 60 g cukraus
  • 2 šaukšteliai želatinos
  • žiupsnelis druskos
  • 400 g šviežių braškių
  • 5 šaukštai cukraus pudros
  • šiek tiek šviežio baziliko

Gamybos eiga

  1. Ant vidutinės kaitros maišydami užverdame pieną, grietinėlę, cukrų, šviežiai maltus pipirus.
  2. Želatiną sumaišome su 1 šaukštu vandens.
  3. Puodą nukeliame nuo kaitros, sudedame išbrinkintą želatiną ir maišome, kol ištirpsta.
  4. Gautą masę supilame į dubenį, jį įstatome į kitą dubenį su ledu ir/ar šaltu vandeniu ir maišome, kol atvėsta.
  5. Atvėsusią masę supilame į norimas formeles ar stiklines. Uždengiame plėvele ir dedame į šaldytuvą bent 3 valandoms.
  6. Likusias 100g braškių supjaustome smulkiai kubeliais, sumaišome su 2 šaukštais cukraus pudros ir smulkintu šviežiu baziliku.
  7. Sustingusias panakotas patiekiame tuose pačiuose induose, kuriuose ir sustingo ar išvertę į lėkštę. Patiekdami būtinai nepagailėkite trintų braškių, smulkintų braškių su baziliku ir dar daugiau šviežiai maltų juodų pipirų - jų traškumas čia labai tinka.

Patarimai

Norėdami šį desertą gražiai išversti į lėkštę - palaikykite induką su sustingusia panakota kambario temperatūroje 30min. Tada 7 sekundėms įmerkite į karštą vandenį, atsargiai peiliu apipjaukite kraštus ir uždėkite ant viršaus lėkštę. Tada ją apverskite ir desertas gražiai išslys į lėkštę.