Go Back
Spausdinti
karštas šokoladas su imbieru

Karštas šokoladas su imbieru

Nuostabiai kvapnus ir šildantis karštas šokoladas.

Pasiruošimas 5 minutes
Kepimo trukmė 15 minutes
Pamaitins 4

Ingredientai

  • 700 ml natūralaus “DVARO” pieno (3,5 proc. riebumo)
  • 50 g juodo šokolado
  • 100 g pieninio šokolado
  • 1 šaukštelis kakavos
  • 1 šaukštelis tamsaus cukraus
  • 1 šaukštas malto imbiero arba šiek tiek tarkuoto imbiero
  • 1 šaukštelis cinamono
  • 1/2 šaukštelio maltų kvapiųjų pipirų
  • žiupsnelis tarkuoto muskato
  • šiek tiek druskos

Plaktos grietinėlės ingredientai:

  • 200 ml 35% riebumo “DVARO” grietinėlės
  • 75 g cukraus
  • 1/2 šaukštelio želatinos

Gamybos eiga

  1. Išbrinkiname želatiną 2 šaukštuose vandens.
  2. Pakaitiname mikrobangų krosnelėje ar puode apie 15 sekundžių, kad ištirptų.
  3. Išplakamame šaltą grietinėlę su cukrumi, supilame tirpintą želatiną ir dar šiek tiek paplakame.
  4. Nedideliame puode užverdame pieną, suberiame smulkintą šokoladą, kakavą, cukrų, druską ir visus prieskonius.
  5. Maišant paverdame ant vidutinės kaitros apie 15 min.
  6. Išpilstome į 4 puodelius, dekoruojame plakta grietinėle ir malta kakava.