Go Back
Spausdinti
burokų salotos

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

Kviečiu išsisaugotį šį receptą, nes čia yra tobulos salotos!

Pamaitins 2

Ingredientai

  • 3-4 burokai
  • 3-4 morkos
  • 150 g AUGA avinžirnių be skysčio
  • 1 apelsinas
  • šiek tiek mėgstamų salotų lapų
  • 6 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštai medaus
  • 1/2 šaukštelio džiovinto čiobrelio
  • 1/2 šaukštelio maltos paprikos
  • feta

Padažo ingredientai:

  • 1 česnako galva
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1/2 citrinos sulčių
  • šiek tiek tarkuotos citrinos žievelės
  • 1/2 šaukštelio kumino
  • druska ir pipirai

Pagardinimui:

  • skrudintos sezamo sėklos
  • šviežios žolelės - kalendra krapai ar petražolės

Gamybos eiga

  1. Morkas nuskutame, supjaustome norimo dydžio gabalėliais, sumaišome su 1 šaukštu alyvuogių aliejaus, 2 šaukštais medaus, 1/2 šaukštelio džiovinto čiobrelio, pagardiname druska ir pipirais.
  2. Išprieskoniuotas morkas sudedame į kepimo skardą.
  3. Burokus nuplauname, suvyniojame į foliją.
  4. Nupjauname česnako galvos viršutinę dalį, dedame į foliją, ant viršaus pilame šiek tiek alyvuogių aliejaus, pagardiname druska ir suvyniojame.
  5. Avinžirnius nusausiname popieriniu rankšluosčiu, sumaišome su 2 šaukštais alyvuogių aliejaus, pagardiname druska, pipirais, paprikos milteliais. Sudedame į nedidelį kepimo indą.
  6. Įkaitiname orkaitę iki 210 laipsnių.
  7. Viską sudedame į orkaitę: morkas kepame viršutinėje orkaitės dalyje 30 min. Vidurinėje orkaitės dalyje ant grotelių 50 minučių kepame burokus ir česnako galvą. Ant orkaitės dugno 30 minučių kepame avinžirnius.
  8. Pasigaminame padažą: sumaišome 3 šaukštus alyvuogių aliejaus, su tarkuota citrinos žievele, 1/2 šaukštelio kumino, 1/2 citrinos sulčių. Pagardiname druska ir pipirais. Kuomet iškepa česnakas - įspaudžiame jį į padažą ir labai gerai išmaišome.
  9. Iškepusius burokus nulupame, supjaustome griežinėliais.
  10. Inde sumaišome salotų lapus su atvėsusiomis keptomis morkomis, burokais ir padažu.
  11. Ant viršaus suberiame orkaitėje keptus, traškius avinžirnius, pjaustytą apelsiną ir šiek tiek smulkintos fetos.
  12. Papuošti galime skrudintomis sezamo sėklomis, šviežiomis žolelėmis - kalendra, krapais.