-
Morkas nuskutame, supjaustome norimo dydžio gabalėliais, sumaišome su 1 šaukštu alyvuogių aliejaus, 2 šaukštais medaus, 1/2 šaukštelio džiovinto čiobrelio, pagardiname druska ir pipirais.
-
Išprieskoniuotas morkas sudedame į kepimo skardą.
-
Burokus nuplauname, suvyniojame į foliją.
-
Nupjauname česnako galvos viršutinę dalį, dedame į foliją, ant viršaus pilame šiek tiek alyvuogių aliejaus, pagardiname druska ir suvyniojame.
-
Avinžirnius nusausiname popieriniu rankšluosčiu, sumaišome su 2 šaukštais alyvuogių aliejaus, pagardiname druska, pipirais, paprikos milteliais. Sudedame į nedidelį kepimo indą.
-
Įkaitiname orkaitę iki 210 laipsnių.
-
Viską sudedame į orkaitę: morkas kepame viršutinėje orkaitės dalyje 30 min. Vidurinėje orkaitės dalyje ant grotelių 50 minučių kepame burokus ir česnako galvą. Ant orkaitės dugno 30 minučių kepame avinžirnius.
-
Pasigaminame padažą: sumaišome 3 šaukštus alyvuogių aliejaus, su tarkuota citrinos žievele, 1/2 šaukštelio kumino, 1/2 citrinos sulčių. Pagardiname druska ir pipirais. Kuomet iškepa česnakas - įspaudžiame jį į padažą ir labai gerai išmaišome.
-
Iškepusius burokus nulupame, supjaustome griežinėliais.
-
Inde sumaišome salotų lapus su atvėsusiomis keptomis morkomis, burokais ir padažu.
-
Ant viršaus suberiame orkaitėje keptus, traškius avinžirnius, pjaustytą apelsiną ir šiek tiek smulkintos fetos.
-
Papuošti galime skrudintomis sezamo sėklomis, šviežiomis žolelėmis - kalendra, krapais.