Go Back
Spausdinti
Pyrageliai su kalakutiena ir spanguolemis

PYRAGĖLIAI SU KALAKUTIENA IR SPANGUOLĖMIS

Pasiruošimas 10 minutes
Kepimo trukmė 50 minutes
Ant stalo per 1 hour
Pamaitins 6

Ingredientai

  • 400 g sluoksniuotos bemielės tešlos
  • 200-300 g kalakutienos faršo
  • šiek tiek druskos ir pipirų
  • mėgstamų prieskonių mėsai
  • 300 g šaldytų spanguolių
  • 2 mandarinų
  • 100 g cukraus
  • 1 kiaušinio
  • 1 svogūno

Gamybos eiga

  1. Ant vidutinės ugnies kartu su smulkiai pjaustytu svogūnu, prieskoniais, druska ir pipirais iki tamsaus rudumo apkepame kalakutienos faršą.

  2. Tuomet į atskirą puodą suverčiame šaldytas spanguoles, cukrų ir išspaudžiame mandarinų sultis. Taip pat beriame šiek tiek druskos, pipirų. Kaitiname ant vidutinės ugnies 20-30 minučių, kol uogos šiek tiek subliūkšta, o padažas sutirštėja. Spanguolių padažas – paruoštas.

  3. Atitirpintą sluoksniuotą bemielę tešlą supjaustome norimais gabalėliais ir į vidurį dedame šiek tiek keptos kalakutienos ir spanguolių padažo. Užklojame kita tešlos pusele, patepame kiaušinio plakiniu ir kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių.