Šie pyragėliai su kalakutiena gimė netikėtai virtuvėje, kuomet šaldytuve radome užsilikusios kalakutienos, o šaldiklyje šaldytų spanguolių ir sluoksniuotos tešlos. Sudėjus visus ingridientus gavosi gardus užkandis, kuris labai skanus tiek karštas, tiek šaltas.
- 400 g sluoksniuotos bemielės tešlos
- 200-300 g kalakutienos faršo
- šiek tiek druskos ir pipirų
- mėgstamų prieskonių mėsai
- 300 g šaldytų spanguolių
- 2 mandarinų
- 100 g cukraus
- 1 kiaušinio
- 1 svogūno
Ant vidutinės ugnies kartu su smulkiai pjaustytu svogūnu, prieskoniais, druska ir pipirais iki tamsaus rudumo apkepame kalakutienos faršą.
Tuomet į atskirą puodą suverčiame šaldytas spanguoles, cukrų ir išspaudžiame mandarinų sultis. Taip pat beriame šiek tiek druskos, pipirų. Kaitiname ant vidutinės ugnies 20-30 minučių, kol uogos šiek tiek subliūkšta, o padažas sutirštėja. Spanguolių padažas – paruoštas.
Atitirpintą sluoksniuotą bemielę tešlą supjaustome norimais gabalėliais ir į vidurį dedame šiek tiek keptos kalakutienos ir spanguolių padažo. Užklojame kita tešlos pusele, patepame kiaušinio plakiniu ir kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių.
Turintiems pomėgį pasisukioti virtuvėje, kviečiame prisijungti prie Facebook grupės, kurioje gausite dar daugiau naudingų patarimų ir patiekalų receptų: