Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
burokų salotos
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

  • 2022-02-07
  • 2 min. skaitymo
Total
11
Shares
11
0
0
0
burokų salotos

Šios burokų salotas gimė eksperimentuojant. Žinojau, kad gausis skanios, bet nesitikėjau, kad ant tiek. Įrašo neplanavau rašyti, bet paragavau ir supratau, kad čia yra tokio lygio salotos, kurių receptu privalau pasidalinti su jumis! Kviečiu išsisaugotį šį receptą, nes čia yra tiesiog tobula.

burokų salotos
Spausdinti
Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

Kviečiu išsisaugotį šį receptą, nes čia yra tobulos salotos!

Pamaitins: 2
Ingredientai
  • 3-4 burokai
  • 3-4 morkos
  • 150 g AUGA avinžirnių be skysčio
  • 1 apelsinas
  • šiek tiek mėgstamų salotų lapų
  • 6 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštai medaus
  • 1/2 šaukštelio džiovinto čiobrelio
  • 1/2 šaukštelio maltos paprikos
  • feta
Padažo ingredientai:
  • 1 česnako galva
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1/2 citrinos sulčių
  • šiek tiek tarkuotos citrinos žievelės
  • 1/2 šaukštelio kumino
  • druska ir pipirai
Pagardinimui:
  • skrudintos sezamo sėklos
  • šviežios žolelės – kalendra krapai ar petražolės
Gamybos eiga
  1. Morkas nuskutame, supjaustome norimo dydžio gabalėliais, sumaišome su 1 šaukštu alyvuogių aliejaus, 2 šaukštais medaus, 1/2 šaukštelio džiovinto čiobrelio, pagardiname druska ir pipirais.
  2. Išprieskoniuotas morkas sudedame į kepimo skardą.
  3. Burokus nuplauname, suvyniojame į foliją.
  4. Nupjauname česnako galvos viršutinę dalį, dedame į foliją, ant viršaus pilame šiek tiek alyvuogių aliejaus, pagardiname druska ir suvyniojame.
  5. Avinžirnius nusausiname popieriniu rankšluosčiu, sumaišome su 2 šaukštais alyvuogių aliejaus, pagardiname druska, pipirais, paprikos milteliais. Sudedame į nedidelį kepimo indą.
  6. Įkaitiname orkaitę iki 210 laipsnių.
  7. Viską sudedame į orkaitę: morkas kepame viršutinėje orkaitės dalyje 30 min. Vidurinėje orkaitės dalyje ant grotelių 50 minučių kepame burokus ir česnako galvą. Ant orkaitės dugno 30 minučių kepame avinžirnius.
  8. Pasigaminame padažą: sumaišome 3 šaukštus alyvuogių aliejaus, su tarkuota citrinos žievele, 1/2 šaukštelio kumino, 1/2 citrinos sulčių. Pagardiname druska ir pipirais. Kuomet iškepa česnakas – įspaudžiame jį į padažą ir labai gerai išmaišome.
  9. Iškepusius burokus nulupame, supjaustome griežinėliais.
  10. Inde sumaišome salotų lapus su atvėsusiomis keptomis morkomis, burokais ir padažu.
  11. Ant viršaus suberiame orkaitėje keptus, traškius avinžirnius, pjaustytą apelsiną ir šiek tiek smulkintos fetos.
  12. Papuošti galime skrudintomis sezamo sėklomis, šviežiomis žolelėmis – kalendra, krapais.

Jei patiko šis receptas – kviečiu pasekti mano Instagram paskyrą. Būna, įkeliu ten daugiau įdomybių: https://www.instagram.com/maisto.keliones/

burokų salotos
burokų salotos
Total
11
Shares
Share 11
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

sviestas su žolelėmis
Skaityti
  • 1 min
  • Į spintelę
  • Užkandžiai
  • Užkandžiai prie vyno
  • Visi receptai

Sviestas su pagardais

omentarai
  1. Inga parašė:
    2022-03-07 9:30

    tokiais dideliais gabalais daržoves tikrai sunkiai pavadinčiau salotom, ritasi kulinarija ….. . Esu pati virėja, bet tokio dydžio salotų net šeimai netiekčiau ant stalo. Reiks išbandyt , aišku tik standartinio dydžio gaminsiu.

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2022-03-07 13:52

      Inga, pirmą kartą girdžiu, kad salotose dydis yra svarbu. 🙂 kulinarija nestovi vietoje, plėskite akiratį. Be to, visuomet yra šakutė ir peilis po ranka. 🙂

      Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Kelios dienos L.A. Nesitikėjau, kad čia bus tiek veiklos, skanaus maisto ir tiek mažai laiko. Norėjosi apeiti viską, kažką suspėjome, labai daug ko nespėjome. Iš favoritų - the Broad (šiuolaikinio meno muziejus), Griffitho observatorija ir Korean BBQ. Labai nepatiko kamsčiai. 😀
Appearantly, body surfing is still too hard for me.😅
Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.