Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
tortas su kava
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

  • 2021-09-23
  • 2 min. skaitymo
Total
2
Shares
2
0
0
0
kavos tortas

Patikėkite, čia yra tobulas tortas prie kavos! Sodriai šokoladinis biskvitas, tobuli kavos skonio putėsiai ir labai gardus sviestinis morengo kremas. Sutinku, skamba sudėtingai, bet čia nėra joks raketų mokslas.

Tortą sudaro 3 skirtingos dalys – šokoladinis brownie pagrindas, kavos skono putėsiai ir dekoravimo kremas. Mano patarimas – negaminkite visų komponentų vienu metu. Geriausia – juos atskirti ir gaminti vieną po kito  (tokia tvarka, kaip esu aprašęs). Taip pat, nenuleiskite akių nuo recepto, vadovaukitės instrukcijomis ir viskas bus tvarkoje – šis kavos tortas tikrai jūsų jėgoms! Anksčiau niekada nebuvau gaminęs jokio torto, šis man ypač patiko, pavyko ir manau gaminsiu dar. Beje, dar noriu padėkoti Kavos Draugas už dovanas – tobulo kvapnumo kavos pupeles, iš kurių pasidariau nuostabią kavą ir ja gardinau putėsius!

Ir dar vienas patarimas – gamindami būtinai turėkite po ranka virtuvines svarstykles ir konditerinį termometrą. Jie tikrai nepamainomi virtuvės įrankiai ir šiam receptui tikrai privalomi. 

putėsių tortas
Spausdinti
Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu
Pasiruošimas
3 hrs
Kepimo trukmė
1 hr
 

Puikaus skonio kavos tortas. Sodriai šokoladinis biskvitas, tobuli kavos skonio putėsiai ir labai gardus sviestinis morengo kremas. Sutinku, skamba sudėtingai, bet tikrai taip nėra!

Pamaitins: 8
Ingredientai
Brownio pagrindo ingredientai
  • 150 g 73% šokolado
  • 125 g kambario temperatūros sviesto
  • 2 kiaušiniai
  • 75 g tamsaus cukraus
  • 30 g miltų (405 klasės)
  • 50 g smulkintų graikinių riešutų
  • Žiupsnelis druskos
Kavos putėsių ingredientai
  • 125 g 35% šaltos grietinėlės
  • 50 g cukraus pudros
  • 50 g kiaušinių baltymų
  • 50 g cukraus
  • 75 g 30% grietinės
  • 4 g želatinos lapelių
  • 70 g stiprios kavos
  • 10 ml romo
Sviesto kremas su šveicarišku morengu ir šokoladu
  • 70 g kiaušinių baltymų
  • 122 g cukraus
  • 160 g kambario temperatūros sviesto
  • 85 g šokolado
Gamybos eiga
Torto pagrindas
  1. Įkaitiname orkaitę iki 170 laipsnių.
  2. Sviestu ištepame 15-20cm skersmens kepimo formą, ant dugno patiesiame kepimo popieriaus lapą.
  3. Dubenyje virš verdančio vandens ištirpiname 150g šokolado – kartais pamaišome.
  4. Nukeliame indą nuo vandens. Į ištirpusį šokoladą sudedame kambario temperatūros sviestą, išmaišome, kad ištirptų.
  5. Kitame inde išplakame kiaušiniu su tamsiu cukrumi, supilame šokolado ir sviesto mišinį, išmaišome.
  6. Į gautą mišinį suberiame persijotus miltus, druską, smulkintus graikinius riešutus. Išmaišome mentele.
  7. Supilame į kepimo formą ir kepame 50 minučių.
  8. Kuomet iškepa, leidžiame pravėsti ir išimame iš kepimo formos.
Kavos putėsiai
  1. Šaltame inde išplakame šaltą grietinėlę su cukraus pudra. Uždengiame plėvele ir padedame į šaldytuvą.
  2. Želatinos lapelius užmerkiame į šaltą vandenį 15 minučių.
  3. Dubenėlyje virš verdančio vandens sumaišome 50g kiaušinių baltymų ir 50g cukraus. Palengva maišome, kol mišinio temperatūra pasiekia 74 laipsnius. Tuomet išplakame morengą.
  4. Inde sumaišome šiek tiek pravėsusią virtą kavą ir nusunktus želatinos lapelius (kol ištirpsta), supilame grietinę.
  5. Į gautą masę įdedame 1/3 plaktos grietinėlės ir atsargiai išmaišome mentele, tada sudedame likusią plaktą grietinėlę – maišydami stengiamės neperplakti ir neišleisti oro.
  6. Lygiai taip pat atsargiai, dalimis, sudedame ir morengą, labai atsargiai išmaišome.
Konstruojame tortą
  1. 15-20cm skersmens kepimo formos kraštus ištepame sviestu ir/ar išklojame kepimo popieriumi.
  2. Į ją įdedame iškeptą torto pagrindą, ant viršaus suverčiame kavos putėsius ir dedame į šaldytuvą sustingti bent 4 valandoms.
Sviesto kremas dekoravimui
  1. Dubenyje virš verdančio vandens ištirpiname 85g šokolado.
  2. Kitame dubenėlyje virš verdančio vandens sumaišome 70g kiaušinių baltymų ir 122g cukraus. Palengva maišome, kol mišinio temperatūra pasiekia 74 laipsnius. Tuomet išplakame morengą.
  3. Toliau palengva plakame morengą ir dalimis, po 1 šaukštą, sudedame kambario temperatūros sviestą.
  4. Į gautą mišinį supilame tirpintą šokoladą ir dar kartelį perplakame.
  5. Gauta mase papuošiame torto viršų. Geriausia tai padaryti – konditeriniu maišeliu, bet galima ir paprasčiausiu šaukštu.
  6. Torto viršūnę papuošiame šviežiomis figomis ir tarkuotu šokoladu.

Jei patiko šis kavos tortas – kviečiu pasekti mano Instagram paskyrą. Būna, įkeliu ten daugiau įdomybių: https://www.instagram.com/maisto.keliones/

  • putėsių tortas
  • kavos tortas
  • tortas su kava

#dovana

Total
2
Shares
Share 2
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

sviestas su žolelėmis
Skaityti
  • 1 min
  • Į spintelę
  • Užkandžiai
  • Užkandžiai prie vyno
  • Visi receptai

Sviestas su pagardais

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Kimchi fried rice su karamelizuota šonine. 🍛 Patiekaliukas 10 balų. Likau labai nustebęs, nes nesitikėjau, kad bus taip skanu. 😀 puikus patiekalas pietums. Aišku, galima drąsiai daryti ir be šoninės - bet man čia ji labai tiko, tai rekomenduoju ir jums!
Ukrainietiški barščiai su tradicinėmis pampuškomis. 🍲🇺🇦
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.