Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
panakota su braškėmis
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

  • 2021-06-18
  • 2 min. skaitymo
Total
16
Shares
16
0
0
0
panakota su pipirais

Nerealiai skanus vasariškas desertas arba braškės su pienu pakeltos kūbu. Braškės ir pipirai skamba įdomiai, bet, patikėkite, tai yra tobulas skonių derinys. Pipirai šiame deserte suteikia labai subtilų aštrumą, kurio nereikia bijoti, nes jį kaip mat užgesina pieno baltymai. Tuo pačiu – pipirai dar ir paryškina braškių skonį, tad braškės tampa dar braškiskesnės.

Žodžiu, ši panakota yra tikrai “next level” desertas, pasižymintis turtingais skoniais ir poskoniais, o pagaminti žiauriai lengva! Mano patarimas – gaminkite šį desertą su šviežiai maltais Tellicherry pipirais! Jie pasižymi labai švelniu aštrumu, nuostabiai vaisiniu poskoniu ir yra nerealiai kvapnūs. Tiesiog idealiai tinka šiame deserte! Ačiū “Santa Maria”, kad turite tokio gėrio! 😀

panakota su braškėmis
Spausdinti
Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis
Pasiruošimas
20 mins
Ant stalo per
3 hrs
 

Šis nesudėtingas desertas su braškėmis ir juodaisiais pipirais jus nustebins!

Pamaitins: 4
Ingredientai
  • 400 ml grietinėlės (35 proc. riebumo)
  • 220 ml pieno (2,5 proc. riebumo)
  • 2 šaukšteliai šviežiai maltų "Santa Maria" "Tellicherry" pipirų
  • 1/2 šaukštelio vanilės pastos ar esencijos
  • 60 g cukraus
  • 2 šaukšteliai želatinos
  • žiupsnelis druskos
  • 400 g šviežių braškių
  • 5 šaukštai cukraus pudros
  • šiek tiek šviežio baziliko
Gamybos eiga
  1. Ant vidutinės kaitros maišydami užverdame pieną, grietinėlę, cukrų, šviežiai maltus pipirus.
  2. Želatiną sumaišome su 1 šaukštu vandens.
  3. Puodą nukeliame nuo kaitros, sudedame išbrinkintą želatiną ir maišome, kol ištirpsta.
  4. Gautą masę supilame į dubenį, jį įstatome į kitą dubenį su ledu ir/ar šaltu vandeniu ir maišome, kol atvėsta.
  5. Atvėsusią masę supilame į norimas formeles ar stiklines. Uždengiame plėvele ir dedame į šaldytuvą bent 3 valandoms.
  6. Likusias 100g braškių supjaustome smulkiai kubeliais, sumaišome su 2 šaukštais cukraus pudros ir smulkintu šviežiu baziliku.
  7. Sustingusias panakotas patiekiame tuose pačiuose induose, kuriuose ir sustingo ar išvertę į lėkštę. Patiekdami būtinai nepagailėkite trintų braškių, smulkintų braškių su baziliku ir dar daugiau šviežiai maltų juodų pipirų – jų traškumas čia labai tinka.
Patarimai

Norėdami šį desertą gražiai išversti į lėkštę – palaikykite induką su sustingusia panakota kambario temperatūroje 30min. Tada 7 sekundėms įmerkite į karštą vandenį, atsargiai peiliu apipjaukite kraštus ir uždėkite ant viršaus lėkštę. Tada ją apverskite ir desertas gražiai išslys į lėkštę.

Jei patiko ši panakota – kviečiu pasekti mano Instagram paskyrą. Būna, įkeliu ten daugiau įdomybių: https://www.instagram.com/maisto.keliones/

  • panakota su braškėmis
  • panakota

#reklama

Total
16
Shares
Share 16
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

sviestas su žolelėmis
Skaityti
  • 1 min
  • Į spintelę
  • Užkandžiai
  • Užkandžiai prie vyno
  • Visi receptai

Sviestas su pagardais

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Kelios dienos L.A. Nesitikėjau, kad čia bus tiek veiklos, skanaus maisto ir tiek mažai laiko. Norėjosi apeiti viską, kažką suspėjome, labai daug ko nespėjome. Iš favoritų - the Broad (šiuolaikinio meno muziejus), Griffitho observatorija ir Korean BBQ. Labai nepatiko kamsčiai. 😀
Appearantly, body surfing is still too hard for me.😅
Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.