Savaitgalį užsinorėjome orkaitėje keptos mėsos. Neapsisprendę, ar kepsime kiaulieną, ar vištieną, pagalbos kreipėmes į mamą, kuri davė visai paprastą orkaitėje keptos kalakuto krūtinėlės receptą. Galime pasakyti, kad patarimas buvo labai geras ir skanus. Mėsą valgėme su šviežia duona, garstyčiomis ir spanguolių padažu. Svarbu paminėti, kad šiuo receptu paruošta kepta mėsa gali stovėti šaldytuve 1–2 savaites, tad kalakutienos likučiais dar ir dabar pasimėgaujame karštuose sumuštiniuose ar salotose. Taigi siūlome klausyti mamų!
Šiuo būdu paruošite ypač sultingą kalakuto krūtinėlę, kurią bus galima valgyti tiek karštą, tiek šaltą.
- 2 L vandens
- 1-1,5 kg svorio kalakuto krūtinėlė
- 2 šaukštai druskos
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
- šiek tiek druskos ir pipirų
- 1 šaukštelis džiovinto raudonėlio arba baziliko
- 1 šaukštelis paprikos miltelių
Prieš kepimą kalakuto krūtinėlė turi šiek tiek pasisūdyti. Tad į pakankamai didelį indą su šiltu vandeniu, beriame 2 šaukštus druskos ir gerai išmaišome. Maišymui įdedame šiek tiek pastangų, kad druska ištirptų.
Į indą su druskos tirpalu užmerkiame kalakuto krūtinėlę (svarbu, kad ji visa būtų apsemta) ir paliekame šaltai 2 valandoms.
Po dviejų valandų mėsą ištraukiame iš mirkalo ir labai gerai nusausiname.
Tada atskirame inde pasiruošiame prieskonių mišinį: sumaišome alyvuogių aliejų su raudonėliu, paprikos milteliais, druska ir pipirais. Jei norite, galite papildomai įdėti kmynų, česnako ar kitų mėgstamų prieskonių.
Prieskonių ir aliejaus mišiniu ištriname mėsą ir, įdėję į kepimo indą/skardą, kepame 250 laipsnių orkaitėje 15 minučių.
Praėjus 15 minučių, orkaitę išjungiame, tačiau mėsos jokiu būdų neištraukiame ir neatidarinėjame durelių. Ją paliekame orkaitėje dar 2 valandoms.
Net ir išjungtoje orkaitėje mėsa nenustos kepti, o po 2 valandų ją jau galima ragauti.
Iškepusią kalakuto krūtinėlę galima laikyti šaldytuve 7-10 dienų ir valgyti su makaronais, sumuštiniuose, salotose ar kituose patiekaluose.
Daugiau orkaitėje keptų skanumynų rasite čia
60 comments
Skaniai atrodo, reiks pabandyti.
Lauksim atsiliepimų:)
Tuoj šausiu į orkaitę 🙂 Ar uždengti nereikia?
Mes nedengiame:)
Superinė mėsytė gavosi! Net nesitikėjau, kad bus tokia skani ir sultinga! Ačiū už receptą!:)
Mums labai smagu, kad patiko! 🙂
Nerealiai skani krūtinėlė gavosi. Vyras netikėjo, beje kaip ir aš ☺, kad išjungtoj orkaitėj šitaip gali iškept. Ačiū 🌷
Ha, super!:D nėra už ką!
Tą patį ir aš su saviškiu galvojau- negi iškeps? Iškepė ir labai skani! 🙂
Super!:D
dariau ir likau labai patenkinta. super skonis. minkšta ir sultinga. būtinai padarysiu ir svečiams
Labai ačiū už jūsų komentarą! Smagu, kad patiko!:)
Jei nebuciau perskaicius komentaru, tikrai nebandyciau kept, nu nes tikrai netikejau, kad tokiu budu gali iskept toks didelis mesos gabalas:) dziaugiuosi atradusi si recepta ir tikrai rekomenduoju, krutinele gavosi sultinga, skani ir neissilaiko 7 dienu, nes ja suvalgeme per dvi dienas:D
Labai ačiū, kad pakomentavote. 🙂 Labai džiaugiamės, kad patiko! Beje, mes ir labai greitai ją suvalgome. 😀
Super, nerealu… Aciu uz recepta, aitriuju pipiru nenaudojau, dejau cesnako, kmynu, IR KT. Svieziu prieskoniu ciobrelio,rozmarino, salavijo, krapu. Nerealu, pirma karta sultinga krutinele😋,dar karta aciu.
Taip, prieskonius tikrai galima naudoti savo nuožiūra. Kitą kartą pabandykite įdėti šiek tiek cinamono;) Nėra už ką!
Tobulai gavosi 🙂 aciu kad pasidalinot !
Labai džiaugiamės :))
Puikus receptas, pavyko is pirmo karto ! 🙂
Puikus receptas, netikėjau, kad gali iškepti. Rekomenduoju visiems:)
Krutinele jau pamerkiau….o jei dar ja ipjauciau ir idaryciau dziovintom slyvom, idomu ar pavyktu?
Labai gera mintis, manome, kad turėtų pavykti. Būtinai išbandysime, ačiū! 🙂
Aciu uz puiku recepta🌷Dariau dvi krutineles gausiai idarytas numirkytom ir nuplikytom dz. slyvomis, gavosi puikiai. Viena valgeme karsta, kita salta. 15 min. kepiau karstu oru ir skrudinimu. Labai vykes receptas…traukiu i savo favoritu sarasa. Kita karta bandysiu su sauleje dziovintais pomidorais, o Kaledu sventei su dziovintais grybais.
SUPER! Ačiū labai už slyvų įdaro idėją. Būtinai bandysime šventėms! 🙂
Kokia kepimo programa naudoti,?
Manome nėra didelio skirtumo – ar viršus ir apačia, ar ventiliatorius. Tiesiog naudokite standartinę programą, kurią naudojate kepdama ir kitus patiekalus orkaitėje 🙂
Norečiau sužinoti,ar krūtinele,budama 2 val išjungtoje orkaiteje neatšąla.
Gal reikia vel ijungti ,kad sušiltų.
Danute, tikrai neatšąla. Orkaitė labai palengva vėsta, bet temperatūros užtenka, kad mėsa vis dar keptų. Svarbiausia neatidaryti orkaitės ir neišleisti šilumos. Jei įjungsite, mėsa gali perkepti ir nebus tokia sultinga. 🙂
Sveiki,kepimo būdas atrodo absoliučiai neįtikimas, bet pagal komentarus ir feisbuko draugių iš gaspadinės samčio atsiliepimus susidariau ispūdį “vau !” 🙂 taigi žiemos šventėms tikrai ketinu iškepti, juolab kalakuto krūtinė kėpso šaldiklyje ir tik atidarius dureles, vis klausia ” nu, ką su manim darysi, a?” Iki šiol miksėjau, nes kalakuto kepimo patirties jokios.. O va dabar jau tikrai žinau ! Tik klausimas- o jei į maišą kepimo kiščiau- ar nepakenks ? 🙂 Dėkoju ir smagaus švenčių laukimo !
Rasa, labai malonu! Na jei jau krūtinėle pradėjo klausinėti “ką su manimi darysi”, tai faktas, kad būtinai reikia kažką pagaminti. 😀 Žinokit neturėtų pakenkti kepant maiše, tik ji nelabai apskrus.:) O sakykite, kodėl norite kepti maiše? Turite kažkokią šaunią kepimo paslaptį?:))
Susigundziau ir as isbandyti jusu recepta. Jeigu kalakuto svoris virs 3kg tai druskos deti apie 4 v s ? Ar vanduo turi buti lb siltas, ne virintas?
Loreta, taip teisingai. 🙂 vanduo turi būti tiesiog šiltas. Gali būti iš čiaupo, kad druska lengviau tirptų. Karštas neturi būti. 🙂
Sveiki. Tikrai labai skanu, tik krutinele man nesigavo itin sultinga. Taciau pas mane kalakuto krutineles kiekis buvo mazesnis – apie 700 g, gal reiketu trumpiau kepti tokiu atveju?
Milita, taip žinokite šiek tiek trumpiau kepti reiktų;)
Laba diena, o Jūs kepate indukcinėje orkaitėje? ar orkaitės tipas neturi reikšmės… 🤔
Aiste, orkaitės tipas neturi reikšmės 🙂
Labas vakaras, galbūt atrašysite, krūtinėlė jau orkaitėje, kepa 15 min, greitai išjungsiu. Bet man kyla klausimas ar tikrai pakaks laiko jai iškepti tas dvi valandas toliau?
Mano orkaitę išjungus, ji aušinasi.
Jaučiu nepavyks.
Laura, turi pavykti. Svarbiausia – neatidaryti durelių 🙂
Na mėgstu eksperimentuoti o čia man dar nebandytas vaijantas. Manau 100% pavyks , daugeliui pavyko . Dėkui geriem žmonėm kurie dalinasi gardžiom paslaptim 😉👌🏻
Žinoma pavyks! 🙂
Super gavosi!
Super labai skanu!!! Sultinga !!! Ačiū
smagu, kad patiko 🙂
Ieskojau panasaus recepto, nes nesinori pirkti gatavos. Super gavosi, nors as ja kepiau susukusi i dviguba kepimo popieriu, pirma lapa sudrekinu po kranu apvynioju mesyte, o antra sausa dar karta apsuku taip , kad pirmas neissivyniotu. Suvalgome taip pat greiciau nei per 7 dienas, nes labai puikiai tinka ir ant sumustiniu ir i salotas.
Dekoju, kad dalintes .:)
Labai smagu, kad patiko 🙂
Labai skanu! Aciu uz recepta. Dabar daznai gaminu:)
nėra už ką! :))
Labai puikus receptas ir metodas, ačiūūūū
labai smagu, nėra už ką 🙂
Kepiau jau tris kartus. Puikiai pavyko! Tokia sultinga ir skani, kad suvalgome per porą dienų. 😋Kur ten išlaikyti 7-10 dienų!..😆
Ačiū už gerą receptą!👍👍👍
Kepiau jau tris kartus. Puikiai pavyko! Tokia sultinga ir skani, kad suvalgome per porą dienų. 😋Kur ten išlaikyti 7-10 dienų!..😆
Ačiū už gerą receptą!👍👍👍
ha, nu taip labai gerai slysta ji. 😀 malonu!
Džiaugiuosi atradusi Jūsų receptų užrašų knygelę. Išbandytas šis receptas. Netikėta, kad toks gabalas mėsos iškeps lyg ir nekepamas 🙂 Krūtinėlė minkšta, sultinga, skani. Wow, bravo, ačiū už receptą. Būtent taip kepsiu dar ne kartą.
Labai smagu girdėti, kad patiko 🙂
Sveiki, tai trumpiau ant 250 ar trumpiau išjungus laikyti? Jei krutinėlė 900g.?
Orkaitė su laiku atvės, tai galite vistiek 2 valandas. 🙂
Superine sbentine kalakuto krutinele gavosi, abejoniu tikrai buvo ar tikrai iskeps, bet visa seima ivertino 10 balu, aciu😋
Kepimo metodas labai pasiteisino su Lild paruošta įdaryta kalakuto krūtinėle. Viskas puikiai!
Visada labai skaniai gaunasi. Prieskoniuodama improvizuoju, o skonis visada mmmm 👌
Keptą mėsą valgome su salotomis, dedamės ant sumuštinukų, pagardiname su aštriu padažu,o kai ateina savaitgalis tada kepame karštus sumuštinius. Trumpai tariant mėsa ta pati ir jau fantazijos reikalas kaip skanausite. Skanaus visiems.
Dėkoju už šį paprastą/nepaprastą receptą 🙏🤗
Tobulai gaunasi, dabar tik taip kepu ir visiems artimiesiems išliaupsinau šį būdą. Nesudžiūsta, puikiausiai iškepa, sultinga mėsytė. Ačiū!