Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Datulių pyragas su ledais
  • Angliški patiekalai
  • Desertai
  • Visi receptai

Datulių pyragas su karameliniu padažu

  • 2018-01-18
  • 2 min. skaitymo
Total
8
Shares
8
0
0
0

Datulių pyragas su ledais didelis

Tiesą pasakius, nesitikėjome, kad šis datulių pyragas bus toks skanus. Kažkodėl galvojome, kad tai bus tiesiog eilinis sausokas biskvitas, tačiau klydome. Kadangi šiame pyrage didžiąją dalį tešlos sudaro datulės ir visai nedidelė dalis miltų, pyragas gavosi tikrai labai drėgnas. Valgant jaučiasi lengvas datulių poskonis, tačiau, jei ir nesate dideli datulių megėjai, kaip ir mes, šis pyragas jums turėtų vis tiek patikti. Labai rekomenduojame patiekti su ledais, kadangi geras desertas – tai nuodėmingas desertas.

Datulių pyragas su ledais
Spausdinti
Datulių pyragas su karameliniu padažu
Pasiruošimas
10 mins
 

Labai skanus pyragas. Padažas nebūtinas, tačiau tikrai labai rekomenduojame, o ir jį pagaminsite nesunkiai. 

Pamaitins: 9
Energinė vertė: 354 kcal
Ingredientai
  • 250 g datulių (be kauliukų)
  • 300 ml vandens
  • 1 šaukštelis sodos
  • keli lašai citrinos sulčių
  • keli lašai vanilės esencijos ar maistinių kvapų
  • 75 g sviesto
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1,5 šaukštelio druskos
  • 100 g cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 120 g miltų
Karamelinio padažo ingridientai:
  • 200 ml grietinėlės
  • 60 g rudojo cukraus
  • 60 g sviesto
Gamybos eiga
  1. Datules supjaustome nedideliais gabalėliais (žinoma, prieš tai išimame kauliukus, jei jos su jais). 

  2. Datules, kartu su vandeniu, beriame į puodą ir užverdame.

  3. Kuomet vanduo užverda, beriame sodą ir pilame kelis lašus citrinos sulčių. Leidžiame pavirti kelias minutes. Po to sudedame sviestą ir maišome kol jis ištirps.

  4. Tada beriame miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų. Viską labai gerai išmaišome ir nukeliame puodą nuo kaitros, kad 5 minutes pravėstų.

  5. Tuomet supilame išplaktus kiaušinius bei vanilės esenciją arba mėgiamus maistinius kvapus (jei naudojate). Viską dar kartą gerai išmaišome ir suverčiame į 24 cm skersmens (ar panašią) kepimo formą ir kepame 20 minučių 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.

  6. Iškepusiam pyragui leidžiame pravėsti, o tuo metu pasigaminame šiltą karamelinį padažą. 

  7. Į puodą ar keptuvę suberiame cukrų ir kaitiname ant vidutinės kaitros, kol cukrus ištirpsta (apie 10 minučių). Į ištirpusį cukrų sudedame sviestą ir supilame grietinėlę. Viską išmaišome, paverdame 5 minutes ir leidžiame šiek tiek pravėsti. Šį padažą galima laikyti šaldytuve 1-2 mėnesius ir gardinti blynus, pyragus, ledus. Prieš patiekiant, karamelę reiktų pašildyti mikro bangų krosnelėje, kad suskystėtų. 

  8. Kol pyragas vis dar šiltas, apšlakstome jį namine karamele, o kad desertas būtų tikrai nuodemingas, siūlome pagardinti jį ledais!

Daugiau desertų receptų rasite čia

Total
8
Shares
Share 8
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

omentarų
  1. Laura parašė:
    2018-01-19 10:37

    Labai skaniai skaniai.

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2018-01-20 9:57

      Smagu, kad patiko 🙂

      Atsakyti
    2. Gabrielė parašė:
      2020-03-06 20:44

      Išbandžiau Jūsu recepta-nerealiai skanu! 🤤👌🏼 Tik su proporcijom pažaidžiau ir negaminau karamelės 😎

      Atsakyti
      1. Marius parašė:
        2020-03-18 17:34

        Smagu girdėti, kad patiko 🙂

        Atsakyti
  2. Aurelija parašė:
    2018-02-04 21:53

    O ka ir kada darot su sviestu? As sutryniau su miltais ir cup run… rytoj ragausim:)

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2018-02-05 15:57

      Aurelija, pasimetė sviestas, labai ačiū už pastabumą!:) papildžiau – sviestą dedame į puodą su datulėmis prieš beriant miltus, cukrų ir kiaušinius. Marius

      Atsakyti
  3. Anonimas parašė:
    2018-03-04 16:53

    Recepte turi būti ir soda ir kepimo milteliai? Druską ir kepimo miltelius dėti į miltus? Dėkui.

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2018-03-04 16:56

      Taip. Visiškai teisingai:)

      Atsakyti
  4. Ieva parašė:
    2018-04-30 20:10

    Šiandien išbandžiau. Labai skanus ir sotus. Rekomenduoju. Tiesa, dėjau ryžių miltus. Viskas puikiai gavosi. Ačiū.

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2018-05-02 21:47

      Labai smagu! Beje, tikimės, kad nepamiršote ledų ant viršaus?:))

      Atsakyti
  5. Anonimas parašė:
    2018-10-31 10:38

    Sveiki! O datulės jei gerai supratau turi būt šviežios?:)

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2018-11-07 21:04

      Žinokite nėra skirtumo, gali būti ir džiovintos. Vandenyje jos vistiek išbrinksta. 🙂

      Atsakyti
  6. Dovile parašė:
    2019-02-16 14:25

    Man jis gavosi kur kas per saldus. Kitąkart cukraus nedėsiu. Laibai įdomus pats gamybos procesas!

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2019-03-12 20:19

      Aha, neeilinis 🙂 su cukrum labai atsargiai reikia, nes dažnai priklauso nuo skonio jo reikiamas kiekis 🙂

      Atsakyti
  7. Anonimas parašė:
    2020-02-13 11:41

    Skanu!

    Atsakyti
  8. GINTARE parašė:
    2020-06-25 21:01

    Dariau dviguba doze, tesla gavosi labai skysta. Galvojau taip ir turi buti, kepu valanda, bet matosi kad vidus neiskepes. Vietoj to kad datules pjaustyti idejau jas i kombaina, kur jos buvo susmulkintos. Visus kitus ingridiantus sveriau. Manau, kad miltu zenkliai daugiau reikejo..

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2020-06-26 10:27

      Gintare, pritarsiu ir manau, kad dėl susmulkintų datulių tešla suskystėjo. Reikėjo daugiau miltų. Seniai kepęs esu, bet kiek pamenu, tai tešla nebuvo labai skysta.

      Atsakyti
  9. Kristina parašė:
    2021-01-02 19:16

    Skonis nuostabus😍👌 Tik gaila, kad neiškilo man jis 😕 Įdomu kodėl?

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2021-01-19 16:25

      Gal kepimo milteliai senoki? :/ Šiaip turėtų būti viskas gerai, na įdėkite kitą kartą šiek tiek daugiau kepimo miltelių dėl šventos ramybės. 🙂

      Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Kimchi fried rice su karamelizuota šonine. 🍛 Patiekaliukas 10 balų. Likau labai nustebęs, nes nesitikėjau, kad bus taip skanu. 😀 puikus patiekalas pietums. Aišku, galima drąsiai daryti ir be šoninės - bet man čia ji labai tiko, tai rekomenduoju ir jums!
Ukrainietiški barščiai su tradicinėmis pampuškomis. 🍲🇺🇦
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.