Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Slyvu-pyragas-mazas
  • JAV patiekalai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Slyvų pyragas pagal The New York Times

  • 2017-08-29
  • 1 min. skaitymo
Total
91
Shares
91
0
0
0

Slyvu-pyragas

Tai tikrai populiarus ir mėgstamas receptas. Šis slyvų pyragas pirmą kartą buvo išspausdintas The New York Times laikraštyje 1982 metais, po to 1983 metais ir taip iki pat 1995 metų, kuomet redaktorius pareiškė, kad tai paskutinis kartas ir skaitytojai jį privalo atsispausdinti, įsilaminuoti ir pasikabinti ant šaldytuvo. Jei to nepadarys – bus labai blogai ir recepto jie nebeišvys. Receptas sulaukė didelio susidomėjimo dėl paprastų ingridientų ir nesunkaus gamybos proceso, tad siūlome ir jums susipažinti su garsiuoju kepiniu ir kurį vakarą jį išbandyti.

Slyvu-pyragas-mazas
Spausdinti
Garsusis slyvų pyragas
Pasiruošimas
10 mins
Kepimo trukmė
40 mins
Ant stalo per
50 mins
 

Slyvų sezono pažiba - nuostabus ir gaivus kepinys, kuris labai tinka su ledais.

Pamaitins: 6
Ingredientai
  • 125 g miltų
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 120 g cukraus
  • 115 g minkšto sviesto
  • 2 kiaušiniai
  • 12 slyvų
  • 2 šaukštai citrinos sulčių
  • 1 šaukštas cinamono
  • žiupsnelis druskos
Gamybos eiga
  1. Inde sumaišome sausus ingridientus: miltus su kepimo milteliais ir druska.

  2. Atskirame inde išsukame minkštą sviestą su cukrumi. Kuomet cukraus grūdelių nebesimato, įmušame kiaušinius (po vieną) ir išplakame.

  3. Į sviesto, cukraus ir kiaušinių mišinį suverčiame sumaišytus sausus ingridientus.

  4. Tuomet imame apie 25 cm skersmens apvalią kepimo formą, ją ištepame sviestu ir supilame visą tešlą.

  5. Slyvas perpjauname per pusę ir išimame kauliukus.

  6. Slyvų puseles išdėliojame ant pyrago viršaus, apšlakstome citrinos sultimis, pabarstome 1-2 šaukštais cukraus ir žiupsneliu cinamono.

  7. Pyragą kepame 180 laipsnių orkaitėje 40-45 minutes, kol gražiai apskrunda, ir, įsmeigus smeigtuką, nebeprilimpa tešlos gabalėlių.

  8. Patiekiame šiek tiek atvėsusį su ledais.

Patarimai

Neskubėkite suvalgyti šio pyrago iškarto - antrą dieną jis tampa dar skanesnis.

Total
91
Shares
Share 91
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

omentarai
  1. As parašė:
    2018-09-02 11:54

    Labai vertas dėmesio, kepėm dvigubą porciją ir nenusivylėm. Labai skanus. ( kitą kart tik cukraus mažiau dėsiu). Ačiū

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2018-09-02 21:03

      Džiaugiamės, kad patiko!:)

      Atsakyti
  2. Inga parašė:
    2018-09-11 9:26

    Pasidalinsiu savo eksperimentu. Vietoj cukraus dejau 2 bananus ir vietoj paprastu miltu – baltu grikiu miltus. Super gavosi ir sazine negriauzia. 🙂

    Atsakyti
  3. Inga parašė:
    2018-09-11 9:30

    Pasidalinsiu savo eksperimentu. Vietoj cukraus dejau 2 didelisu bananus ir vietoj miltu – baltu grikiu miltus. Super gavosi ir sazine negrauzia. 🙂

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2018-09-11 22:47

      Manome, kad turėjo būti labai pasiteisinęs eksperimentas.:) Labai superinė interpretacija. 🙂

      Atsakyti
  4. Liepa parašė:
    2018-09-23 18:11

    Nesuprantu, tačiau pyragas visiškai nesigavo, pavandenijo, atsirado daug skysčio, viskas pradėjo bėgt per kraštus. Visiškai nesukietėjo, nors net slyvų dėjau mažiau nei pagal receptą:(((

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2018-09-25 23:28

      Žinokit nežinom kodėl. 🙁 Mums tokios bėdos nėra buvę, visuomet gaunasi viskas gerai. Gal slyvos buvo labai sultingos?

      Atsakyti
  5. nida parašė:
    2018-10-13 12:52

    Labai skanus,gaivus.Patiko visai šeimai. Ačiū už receptą.

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2018-10-15 21:43

      Labai džiaugiamės :))

      Atsakyti
  6. Daina parašė:
    2018-10-28 17:51

    puikus receptas, pyragas pavyko – labai skanus : panaudojau nelabai skanias slyvas, pyrage jos buvo nuostabios, labai tinka cinamonas

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2018-10-28 20:02

      Ačiū už komentarą ir labai smagu, kad patiko! 🙂 joo, slyvos ir cinamonas du labai geri draugai 😀

      Atsakyti
  7. Dalia parašė:
    2019-05-29 21:45

    kodel nematau savo komentaro

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2019-06-01 10:16

      Kažkodėl nuėjo į ‘spam’. Va dabar matote :))

      Atsakyti
  8. Neringa parašė:
    2019-08-29 18:57

    Tobulas!!! Su traškia plutele!

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2019-08-29 20:49

      Neringa, ačiū kad priminėte, buvau užmiršęs visai šitą pyragą 😀

      Atsakyti
  9. Birutė parašė:
    2019-09-08 18:55

    Nuostabus recepas-kepiau 4vnt su skirtingu veisliu slyvom-viskas pavyko! Ačiú!

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2019-09-09 22:11

      Smagu, kad taip patiko 🙂

      Atsakyti
  10. Vilija parašė:
    2019-09-08 19:10

    Katik pabandziau si recepta 🙂 bus itrauktas i megstamiausius pyragus!

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2019-09-09 22:10

      Super, džiaugiuos :))

      Atsakyti
  11. Neringa parašė:
    2019-09-10 22:47

    Aciu,paprastas,bet ne prastas..Labai skanus..rytdienai neliko..Rytoi vel gaminsiu.

    Atsakyti
  12. Ingiux parašė:
    2019-09-15 13:25

    Labai skanu, ka tik skanavome, tik cukraus dejau 130 g. ir pakankamai, gal netgi maziau galima det 🙂 O kitam kartui reikes su bananais vietoj cukraus isbandyt, arba stevija det (tik reikia kokybiskos paieskot). Kepsiu ir kita karta 😉

    Atsakyti
  13. Taru parašė:
    2020-09-06 19:20

    Ką tik iš kepiau, laukiu kol atvės. Kaip matau slyvos sukruto, pasislėpė..Bus matyt koks skonis. Kvepia gardžiai.

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Datulių pyragas su ledais
    Datulių pyragas su karameliniu padažu
    • 2018-01-18
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Kelios dienos L.A. Nesitikėjau, kad čia bus tiek veiklos, skanaus maisto ir tiek mažai laiko. Norėjosi apeiti viską, kažką suspėjome, labai daug ko nespėjome. Iš favoritų - the Broad (šiuolaikinio meno muziejus), Griffitho observatorija ir Korean BBQ. Labai nepatiko kamsčiai. 😀
Appearantly, body surfing is still too hard for me.😅
Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.