Tai tikrai populiarus ir mėgstamas receptas. Šis slyvų pyragas pirmą kartą buvo išspausdintas The New York Times laikraštyje 1982 metais, po to 1983 metais ir taip iki pat 1995 metų, kuomet redaktorius pareiškė, kad tai paskutinis kartas ir skaitytojai jį privalo atsispausdinti, įsilaminuoti ir pasikabinti ant šaldytuvo. Jei to nepadarys – bus labai blogai ir recepto jie nebeišvys. Receptas sulaukė didelio susidomėjimo dėl paprastų ingridientų ir nesunkaus gamybos proceso, tad siūlome ir jums susipažinti su garsiuoju kepiniu ir kurį vakarą jį išbandyti.
Slyvų sezono pažiba - nuostabus ir gaivus kepinys, kuris labai tinka su ledais.
- 125 g miltų
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 120 g cukraus
- 115 g minkšto sviesto
- 2 kiaušiniai
- 12 slyvų
- 2 šaukštai citrinos sulčių
- 1 šaukštas cinamono
- žiupsnelis druskos
Inde sumaišome sausus ingridientus: miltus su kepimo milteliais ir druska.
Atskirame inde išsukame minkštą sviestą su cukrumi. Kuomet cukraus grūdelių nebesimato, įmušame kiaušinius (po vieną) ir išplakame.
Į sviesto, cukraus ir kiaušinių mišinį suverčiame sumaišytus sausus ingridientus.
Tuomet imame apie 25 cm skersmens apvalią kepimo formą, ją ištepame sviestu ir supilame visą tešlą.
Slyvas perpjauname per pusę ir išimame kauliukus.
Slyvų puseles išdėliojame ant pyrago viršaus, apšlakstome citrinos sultimis, pabarstome 1-2 šaukštais cukraus ir žiupsneliu cinamono.
Pyragą kepame 180 laipsnių orkaitėje 40-45 minutes, kol gražiai apskrunda, ir, įsmeigus smeigtuką, nebeprilimpa tešlos gabalėlių.
Patiekiame šiek tiek atvėsusį su ledais.
Neskubėkite suvalgyti šio pyrago iškarto - antrą dieną jis tampa dar skanesnis.
omentarai
Labai vertas dėmesio, kepėm dvigubą porciją ir nenusivylėm. Labai skanus. ( kitą kart tik cukraus mažiau dėsiu). Ačiū
Džiaugiamės, kad patiko!:)
Pasidalinsiu savo eksperimentu. Vietoj cukraus dejau 2 bananus ir vietoj paprastu miltu – baltu grikiu miltus. Super gavosi ir sazine negriauzia. 🙂
Pasidalinsiu savo eksperimentu. Vietoj cukraus dejau 2 didelisu bananus ir vietoj miltu – baltu grikiu miltus. Super gavosi ir sazine negrauzia. 🙂
Manome, kad turėjo būti labai pasiteisinęs eksperimentas.:) Labai superinė interpretacija. 🙂
Nesuprantu, tačiau pyragas visiškai nesigavo, pavandenijo, atsirado daug skysčio, viskas pradėjo bėgt per kraštus. Visiškai nesukietėjo, nors net slyvų dėjau mažiau nei pagal receptą:(((
Žinokit nežinom kodėl. 🙁 Mums tokios bėdos nėra buvę, visuomet gaunasi viskas gerai. Gal slyvos buvo labai sultingos?
Labai skanus,gaivus.Patiko visai šeimai. Ačiū už receptą.
Labai džiaugiamės :))
puikus receptas, pyragas pavyko – labai skanus : panaudojau nelabai skanias slyvas, pyrage jos buvo nuostabios, labai tinka cinamonas
Ačiū už komentarą ir labai smagu, kad patiko! 🙂 joo, slyvos ir cinamonas du labai geri draugai 😀
kodel nematau savo komentaro
Kažkodėl nuėjo į ‘spam’. Va dabar matote :))
Tobulas!!! Su traškia plutele!
Neringa, ačiū kad priminėte, buvau užmiršęs visai šitą pyragą 😀
Nuostabus recepas-kepiau 4vnt su skirtingu veisliu slyvom-viskas pavyko! Ačiú!
Smagu, kad taip patiko 🙂
Katik pabandziau si recepta 🙂 bus itrauktas i megstamiausius pyragus!
Super, džiaugiuos :))
Aciu,paprastas,bet ne prastas..Labai skanus..rytdienai neliko..Rytoi vel gaminsiu.
Labai skanu, ka tik skanavome, tik cukraus dejau 130 g. ir pakankamai, gal netgi maziau galima det 🙂 O kitam kartui reikes su bananais vietoj cukraus isbandyt, arba stevija det (tik reikia kokybiskos paieskot). Kepsiu ir kita karta 😉
Ką tik iš kepiau, laukiu kol atvės. Kaip matau slyvos sukruto, pasislėpė..Bus matyt koks skonis. Kvepia gardžiai.
Labai skanus pyragas. Kepu kiekviena rudeni , visi isbande, visiems patiko. Nepatariu deti grikiu miltu, pakeicia skoni. Tiksliau sakant- sugadina. Kokiu dar bananu, gerbkime originalu recepta! 😉Aciu Mariau.
Nuostabus slyvų pyragas.Tobulas derinys su baltu plombyru:)
Sveiki,pyragas įtrauktas į receptų knygą. Kepu kiekvieną vasarą. Super:)