Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Neapolietiska pica (maz)
  • Itališki patiekalai
  • Kepiniai
  • Pagrindiniai patiekalai
  • Užkandžiai prie vyno
  • Visi receptai

Neapolietiška pica

  • 2017-05-23
  • 2 min. skaitymo
Total
39
Shares
39
0
0
0

 

Neapolietiska pica

Tinkamai paruoštas picos padas – bene svarbiausias geros picos akcentas. Galima išskirti tris labiausiai paplitusias rūšis: Niujorko stiliaus, sicilietiška ir mūsų mėgstamiausia – neapolietiška pica. Šiame įraše atskleisime tobulos neapolietiškos picos receptą.

Priešingai nusistačiusiam požiūriui, kad gera pica turi pasižymėti dideliu kiekiu ingridientų, neapolietiška pica kai kam gali pasirodyti skurdoka, tačiau šioje picoje puikiai atsiskleidžia atskiri naudojamų ingridientų skoniai. Geriausia naudoti 3-4 ingridientus pasitelkiant fantaziją, kad pica nebūtų perkrauta ir iškeptų tolygiai. Taip pat labai svarbu pasirinkti tinkamus miltus tešlai, kurie pasižymėtų mažu pelenų kiekiu (farina tipo 00, pavyzdžiui šie). Paruoštą picą reikėtų kepti kuo karštesnėje orkaitėje, o esant poreikiui siūlytumėme investuoti į picos kepimo akmenį (apie picos kepimo akmenis žr. čia), kuris žymiai paspartintų kepimą. Tradiciškai, neapolietiška pica kepama malkinėje krosnyje, kurioje temperatūra gali viršyti 550°C ir kepimas užtrunka vos kelias minutes. Paprastai orkaitėje, įkaitintoje iki 260°C pica iškepa per 10-12 minučių, o naudojant picos akmenį vos per 5-6 minutes. Dėl to, picos padas išoriškai tampa traškus, o vidus drėgnas, korėtas ir tąsus. Tai yra tobulos neapolietiškos picos sąvybės.

Neapolietiska pica (maz)
Spausdinti
Picos receptas
Pasiruošimas
1 d
Kepimo trukmė
1 hr 20 mins
Ant stalo per
1 hr 35 mins
 

Skaičiuojant proporciškai tešlai reikės:

100% miltų

65% šilto vandens

2% druskos

1,5% sausų mielių

arba keturioms 30 cm dydžio picoms:

600g miltų

390ml šilto vandens

12g druskos

9g sausų mielių (naudojant šviežias mieles reikia dvigubai daugiau)

Pamaitins: 4
Ingredientai
  • 400 ml konservuotų pomidorų
  • 3 burbulai mozarelos sūrio
  • 2 svogūnai
  • 1 nedidelis čili pipiras
  • 100 g kokybiško saliamio
  • 50-70 g džiugo ar parmezano sūrio
  • šiek tiek cukraus, druskos ir pipirų
  • šiek tiek alyvuogių aliejaus
Gamybos eiga
  1. Ištirpinkite mieles šiltame vandenyje ir palaikykite apie 5 minutes. Sumaišykite miltus su druska. Į miltus supilkite vandenį su mielėmis ir išminkykite (apie 10min).

  2. Po to palikite šiltoje vietoje iškilti maždaug vienai valandai arba kol tešlos kiekis padvigubėja.

  3. Tada šią tešlą rekomenduojama kildinti šaltai, paliekant ją šaldytuve nuo 1 iki 3 parų. Per šį laiką tešla fermentuojasi ir nebetenka aitroko mielių kvapo. Vykstant cheminėms reakcijoms tešla įgauna brandų ir saldoką poskonį, o kepdama labai gerai karamelizuojasi. Mes retai išlaukiame tris paras, bet palaukti bent 1-2 tikrai verta.

  4. Atėjus kepimo dienai, tešlą reikia ištraukti iš šaldytuvo, susiformuoti 250-270g rutuliukus ir leisti pastovėti kambario temperatūroje porą valandų, kad tešla atšiltų ir dar šiek tiek pakiltų.

  5. Formuojant picos padą nerekomenduojama naudotis kočėlu, kadangi spaudimas išleis visą orą ir tešla nebetaps puri ir korėta. Mes naudojame šią techniką. Tuomet, sudėjus ingridientus kepti iki maksimumo įkaitintoje orkaitėje ant vidurinės lentynos apie 5-12 minučių.

Mūsų mėgstamiausios picos receptas
  1. Ant mažos ugnies pakepiname svogūnus, pjaustytus pusžiedžiais, dedame druskos, pipirų, cukraus ir alyvuogių aliejaus. Paliekame 10 minučių, kol karamelizuosis.

  2. Ant picos pado tepame sutrintus (su trupučiu druskos, pipirų ir alyvuogių aliejaus) konservuotus pomidorus, ant viršaus tarkuojame džiugo ar permezano sūrį. Dedame saliamį, paruoštus svogūnus, čili pipirus ir mozarelą.

  3. Po to užtarkuojame dar šiek tiek kietojo sūrio ir pašlakstome alyvuogių aliejumi. Šauname į orkaitę.

 

Total
39
Shares
Share 39
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

Related Topics
  • pica
  • picos padas
You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

omentarų
  1. Vincas parašė:
    2017-05-23 20:13

    Atrodo skaniai

    Atsakyti
  2. Anonimas parašė:
    2018-02-05 19:19

    O kokie miltai nes paspaudus nerodo

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2018-02-05 19:21

      Sveiki. Turi būti itališki 00 klasės. Pavyzdžiui šie: https://www.barbora.lt/produktai/miltai-divella-picoms-kepti-1-kg
      Marius.

      Atsakyti
  3. Ilona parašė:
    2018-02-05 21:00

    Aciu, bandysiu daryti ☺️

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2018-02-05 21:05

      Nėra už ką! Pasidalinkite su mumis kaip pavyko 🙂

      Atsakyti
  4. Picerijos Vilniuje parašė:
    2018-12-28 12:57

    Smagu pasedeti kavineje, restorane, picerijoje, taciau kartais norisi jaukiai ir ramiai susirangyti prie televizoriaus. Tokiems vakarams ideliai tinka namuose kepta pica, na, arba jei net tam noro nera, aisku galima uzsisakyti. Bent mes su vaikais labai megstame kartu pasigaminti, nors veliau valgyti tenka dazniausiai jau be ju 🙂

    Atsakyti
  5. Justė parašė:
    2019-03-19 16:38

    Išbandžiau ir aš. Tik nusidėjau su miltais. Kadangi 00 miltų “čia ir dabar” neturėjau, o gaminti knietėjo, o ir norėjosi picą paversti sveikesniu variantu, tai naudojau pilno grūdo rupiai maltus kvietinius miltus ir viso grūdo spelta miltus. Truputį su baime žiūrėjau į šį eksperimentą, tačiau receptas toks puikus, kad pavyko puikiai ir su šiuo miltų miksu. Išlaukti 3 paras nepavyko, bet kitą kartą būtinai tešla pasirūpinsiu iš anksčiau! 🙂 Ačiū, kad dalinatės savo patirtimi 🙂

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2019-03-19 20:26

      Juste, liuks! 🙂 o naudojote picos akmenį? Įdomu kaip iškilo padas su šiais miltais 🙂

      Atsakyti
      1. Justė parašė:
        2019-03-20 10:23

        Kepiau paprastoje skardoje. Orkaitę įkaitinau iki 250 laipsnių ir picą dėjau į pačią apačią. Dėl iškilimo – nebuvo “purus debesėlis”, bet iškilo pakankamai. naudojau sausas mieles, ir jų buvo ne 18 g 600 g miltų, bet ~25. (Tiek jau buvo likę nuo užgavėnių blynų kepimo, tai negi paliksi ar išmesi tuos 7 g 🙂 ). Dabar kai pagalvoju, na taip… gerokai modifikavau jūsų receptą… bet rezultatas pranoko lūkesčius 🙂 Net neabejoju, kad ateityje išbandysiu ir originalųjį receptą 🙂

        Atsakyti
  6. Justina parašė:
    2019-09-04 20:37

    Sveiki! bandau si picos pada! iskilo klausimas, dedant i saldytuva tesla kazkuo uzdengt reikia?:)

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2019-09-05 21:12

      Justina, maistine plėvele ar kokia lėkšte, kad tešla neapdžiūtų 🙂

      Atsakyti
  7. Rasa parašė:
    2020-01-01 16:24

    Dėkoju už nuostabų picos receptą!!! Super!!!

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2020-02-18 18:20

      džiaugiuosi 🙂

      Atsakyti
  8. Ieva parašė:
    2020-09-01 14:30

    Labai pasiteisinęs receptas! Gaminsiu dar ne kartą ☺️

    Atsakyti
  9. Ieva parašė:
    2020-09-05 18:23

    Geriausias picos pagrindas!! Nerealiai skanus tikrai 🙂 na, 3 paras brandinti kažkaip neišeina, bet parą, tai jau visada!

    Atsakyti
  10. Danius parašė:
    2020-10-08 10:22

    Pati pica dar tik bus, bet jau patyriau, kad miltų ir vandens santykis nesąmoningas. Tokiu santykiu sumaišius, rankos, tešla ir stalas tapo viena neatskiriama mase (plyteles galima klijuoti). Teko gerokai miltų pridėti. Mažiau vandens.

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2020-10-08 10:29

      65% hidracija picos tešlai yra įprastas dalykas. Žaidimo su ja šiek tiek yra, bet tešla tokia ir turi būti, reikia daugiau minkyti ir pradės šiek tiek mažiau lipti. Pradžiai siūlau pradėti ją minkyti dideliame dubenyje, tada, kai pradeda šiek tiek mažiau lipti, išversti ant stalo ir tęsti ten. 🙂

      Atsakyti
  11. Ligita parašė:
    2022-04-05 22:32

    Pradžioje užmaišius tešlą atrodo, kad kokia nesamonė, nesigaus 😉 Bet minkant apie 10 min kaip parašyta, keičiasi vaizdas ir rezultatas puikus 👍 Tik va dar reikia susidraugaut su akmeniu, limpa ☺️

    Atsakyti
  12. Vitalija parašė:
    2022-04-06 21:19

    Mano megstamiausias picos receptas, gaminau jau n kartu ir su speltos ir su paprastais miltais. Visad is vakaro, kita diena kepam arba jau dar palaukiant (retai taip ivyksta, kad ta tesla islaukia). Is sios teslos esam ir tokias “duoneles” prie sriubos dare, kaip picos paplotis, tik dar aliejaus, cesnako ir kmynu ir zoleliu, irgi puikiai gaunasi.

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Datulių pyragas su ledais
    Datulių pyragas su karameliniu padažu
    • 2018-01-18
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Kelios dienos L.A. Nesitikėjau, kad čia bus tiek veiklos, skanaus maisto ir tiek mažai laiko. Norėjosi apeiti viską, kažką suspėjome, labai daug ko nespėjome. Iš favoritų - the Broad (šiuolaikinio meno muziejus), Griffitho observatorija ir Korean BBQ. Labai nepatiko kamsčiai. 😀
Appearantly, body surfing is still too hard for me.😅
Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.