Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
vegetariškas reuben sumuštinis
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

  • 2021-05-25
  • 2 min. skaitymo
Total
0
Shares
0
0
0
0
vegetariškas sumuštinis

Gamindamas šį sumuštinį įkvėpimo sėmiausi iš garsiojo reuben sumuštinio. Tradiciškai šis buterbrodas gaminamas su sūdyta jautiena, bet šį kartą nuėjau vegetarišku keliu.

Keli pakepti shiitake grybai, lengvai marinuoti troškinti kopūstai ir naminis rožinis padažas. Viską suguldžiau ant savo naujo atradimo – “Vilniaus Duona” “TOSTE“ ruginės sumuštinių duonos riekės. Tamsi duona, daug pilnagrūdžių miltų, gera maistinė vertė ir super geras skonis. Beje, ji labai puikiai šaldosi! Laikau šaldymo kameroje, o kuomet prireikia – paskrudinu tosteryje ar keptuvėje. Tuo pačiu atitirpsta ir paskrunda. Be to, nereikia bijoti, kad supelys ir reikės išmesti! Prie to pačio atradau ir kitą “Vilniaus Duonos” naujieną – “AGOTOS” pilnagrūdę duoną su daigintais rugiais ir puikia maistine verte.  Be to tie daiginti rugiai valgant suteikia labai malonią tekstūrą ir galiu pasakyti, kad šios duonos jos gaunasi tobulai skanūs sumuštiniai su rūkyta dešra ir agurku! O štai čia dalinuosi vegetariško reuben sumušteko receptu:

vegetariškas reuben sumuštinis
Spausdinti
Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais
Pasiruošimas
25 mins
Kepimo trukmė
10 mins
 

Keli shiitake grybai, lengvai marinuoti troškinti kopūstai ir naminis rožinis padažas. Viską suguldžiau ant ruginės duonos.

Pamaitins: 2
Ingredientai
  • 150 g mėgstamų grybų pjaustytų plonai
  • 4 riekelės ruginės „TOSTE“ sumuštinių duonos
  • 1 skiltelė česnako
  • šiek tiek garstyčių sėklų
  • šiek tiek sviesto
  • Šiek tiek tarkuoto sūrio
  • druska ir pipirai
  • kelios šakelės šviežių krapų
Padažo ingredientai:
  • 115 g majonezo
  • 1 šaukštas čili padažo
  • 1 šaukštas krienų
  • 1/2 šaukštelio dižono garstyčių
  • 1/2 šaukštelio maltos paprikos
  • 50 g pomidorų padažo
  • 1/2 nedidelio smulkinto svogūno
  • šiek tiek druskos ir pipirų
Marinuotų kopūstų ingredientai:
  • 500 g plonai pjaustyto kopūsto
  • 1/2 šaukštelio kmynų
  • 120 ml obuolių acto
  • 200 ml vandens
  • šiek tiek druskos ir pipirų
Gamybos eiga
  1. Puode ant šlakelio aliejaus pakepame kmynus (apie 30s.). Po to sudedame kopūstus, pilame vandenį, obuolių actą, beriame šiek tiek druskos ir pipirų. Viską išmaišome, uždengiame ir leidžiame pasitroškinti ant vidutinės kaitros 35-40 min.
  2. Inde sumaišome visus padažo ingredientus ir padedame į šaldytuvą bent 15 min, kad suintensyvėtų skoniai.
  3. Keptuvėje ištirpiname šaukštą sviesto, ant jo 30 sekundžių pakepiname garstyčių sėklas, tada sudedame plonai pjaustytus grybus, smulkintą česnaką, pagardiname druska, pipirais ir kepame 5-8 min, kol grybai apskrunda.
  4. Sumuštinių duoną ištepame sviestu ir paskrudiname ant keptuvės.
  5. Ant skrudintos duonos tepame padažą, dedame grybus, tarkuotą sūrį, marinuotos kopūstus ir krapus.
  6. Patiekiame su marinuotais agurkėliais ir bulvių traškučiais – man čia geriausias combo.

Jei patiko šis receptas – kviečiu pasekti mano Instagram paskyrą. Būna, įkeliu ten daugiau įdomybių: https://www.instagram.com/maisto.keliones/

  • ruginė duona sumuštinis
  • vegetariškas sumuštinis su grybais

#reklama #VilniausDuona #Mityba #MitybosBalansas #MaistinesSkaidulos #SveikesnisPasirinkimas

Total
0
Shares
Share 0
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

sviestas su žolelėmis
Skaityti
  • 1 min
  • Į spintelę
  • Užkandžiai
  • Užkandžiai prie vyno
  • Visi receptai

Sviestas su pagardais

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Kimchi fried rice su karamelizuota šonine. 🍛 Patiekaliukas 10 balų. Likau labai nustebęs, nes nesitikėjau, kad bus taip skanu. 😀 puikus patiekalas pietums. Aišku, galima drąsiai daryti ir be šoninės - bet man čia ji labai tiko, tai rekomenduoju ir jums!
Ukrainietiški barščiai su tradicinėmis pampuškomis. 🍲🇺🇦
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.