Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Marius Maisto kelionės

Apie mane ir Maisto Keliones

Sveiki, esu Marius ir turiu didelę silpnybę kokybiškam ir egzotiškam maistui.

Dar studijų metais įsidarbinęs restorano virtuvėje pajaučiau stiprų potraukį skirtingų šalių virtuvėms. Tai buvo darbas, kuris davė gerą spyrį į užpakalį domėtis kulinarija, gaminti ir tobulėti. Viso to neišsižadėjau net ir nusprendęs užbaigti savo profesionalaus ‘šefo’ karjerą ir pradėjus dirbti su kulinarija visiškai nesusijusį darbą. Maistas mane persekiojo, persekioja ir manau tikrai persekios, o kol taip bus – dalinsiuosi pačiais kokybiškiausiais receptais ir patarimais šiame tinklaraštyje.

Kodėl tinklaraštis?

Maisto gamyba – mano hobis, kuris teikia milžinišką malonumą. Apie gaminamą maistą, skirtingų šalių virtuves, patiekalus ar ingredientus galiu kalbėti valandų valandas. Laikui bėgant gaminamų ir norimų pagaminti patiekalų sąrašas vis augo (augo dienomis, kartais ir valandomis). Paprastai šis sąrašas nuguldavo naršyklės ‘favourites’ skiltyje. Būdamas gurmanas, gaminamus receptus visuomet keičiu savo nuožiūra, daugiau ar mažiau pritaikau lietuviškam skoniui ir randamiems ingredientams. Su laiku tapo žiauriai sunku naudotis turimu patiekalų sąrašu, gimė noras juos kažkokiu būdų suarchyvuoti. Na, kad gyvenimas būtų lengvesnis. Internetinė svetainė buvo pasirinkimas numeris vienas. Manau, kad pasirinkimas buvo labai teisingas. Maisto Kelionės tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir svarbiausia SKANŪS receptai. Būtent ja ir kviečiu naudotis jus!

Beje, jei skaitant kokį receptą turėsite neaiškumų, rasite klaidų ar šiaip norėsite pasidalinti savo pavykusiais/nepavykusiais šedevrais – labai lauksiu jūsų komentarų ar žinučių. Su manimi visada galite susisiekti Facebook’e ar Instagram’e.

Skanių atradimų, mieli skaitytojai!

Marius
  • avinžirnių humusas

    Avinžirnių humusas su rūkyta paprika

    • 2018-07-30
    Skaityti
  • Šokoladinis pyragaitis “Lava cake”

    • 2019-11-19
    Skaityti
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele

    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje

    • 2018-01-25
    Skaityti
  • Burokėlių karpačio su ožkos sūriu

    • 2017-08-08
    Skaityti

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Kimchi fried rice su karamelizuota šonine. 🍛 Patiekaliukas 10 balų. Likau labai nustebęs, nes nesitikėjau, kad bus taip skanu. 😀 puikus patiekalas pietums. Aišku, galima drąsiai daryti ir be šoninės - bet man čia ji labai tiko, tai rekomenduoju ir jums!
Ukrainietiški barščiai su tradicinėmis pampuškomis. 🍲🇺🇦
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.

Kviečiu pasekti mane Instagram'e!

maisto.keliones
6K Followers
Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Sekti