Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
0
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
avinžirnių humusas
  • Patiekalai per 20 min
  • Vegetariški patiekalai
  • Vidurio rytų patiekalai
  • Visi receptai

Avinžirnių humusas su rūkyta paprika

  • 2018-07-30
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0
0

avinžirnių humusas

Šiandien atkreipėme dėmesį, kad parduotuvių lentynose jau atsirado įvairiausių rūšių humuso pakuočių. Jei kas nežinote, humusas – tai ypatingai vidurio rytuose ir šiaurės Afrikoje paplitusi užtepėlė/pagardas/garnyras iš avinžirnių ir sezamo sėklų pastos (kuri ir suteikia humusui tą išskirtinį poskonį). Beje, tai yra ypač maistingas ir labai skanus reikalas. Kadangi ši užtepėlė mūsų racione gyvuoja jau kuris laikas, turime daug patirties, kaip šį pagardą labai nesunkiai ir ypač skaniai galima pasigaminti savo namuose.

avinžirnių humusas
Spausdinti
Pats skaniausias avinžirnių humusas
Pasiruošimas
15 mins
Ant stalo per
15 mins
 

Klasikinis avinžirnių humusas, kurio neatsivalgysite!

Pamaitins: 4
Ingredientai
  • 1 skardinė (400ml) konservuotų avinžirnių
  • 1 citrinos sultys
  • 1 skiltelė česnako
  • 4 šaukštai tahini pastos (sezamo sėklų pasta)
  • žiupsnelis druskos
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių
Gamybos eiga
  1. Jei turite laiko, humusą galite pasigaminti ir iš džiovintų avinžirnių, bet mes nuolatos gaminame iš konservuotų, nes su jais gerokai papraščiau, o ir skonis nedaug skiriasi. Taigi, imame maisto trintuvą, į jį dedame nuluptą česnako skiltelę, tahini pastą ir malame 1-2 minutes.

  2. Avinžirnius nukošiame (pasiliekame 2-3 šaukštus vandens, kuriame jie mirko) ir suberiame į trintuvą. Įberiame druskos, pilame alyvuogių aliejų, citrinos sultis ir malame dar kelias minutes. Jei konsistencija gaunasi kieta, pilame šiek tiek pasilikto vandens ir dar šiek tiek pamalame.

  3. Patiekiame apšlakstę dar šlakeliu alyvuogių aliejaus ir rūkytos paprikos milteliais.

Patarimai

Kuomet atsivalgysite šio humuso būtinai išbandykite mūsų mėgstamiausias humuso variacijas:

  • su saulėje džiovintais pomidorais - Į maisto trintuvą kartu su avinžirniais įdėkite 4-6 saulėje džiovintus pomidorus;
  • su juodomis alyvuogėmis - Avinžirnius sutrinkite su nedidele saujele juodų alyvuogių;
  • su orkaitėje keptomis morkomis - Morkas supjaustykite ir apšlakstę aliejumi pakepkite orkaitėje 20 min, tuomet sutrinkite kartu su kitais humuso ingredientais).

 

 

 

Kuomet atsivalgysite šio humuso, norime pasiūlyti išbandyti ir kartu su avinžirniais įdėti kelis saulėje džiovintus pomidorus arba nedidelę saują juodųjų alyvuogių. 

Total
0
Shares
Share 0
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

Related Topics
  • #auGalingaspirmadienis
You May Also Like
burokų salotos
View Post
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
View Post
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
View Post
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
View Post
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
View Post
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

4 comments
  1. Jolanta parašė:
    2019-07-24 16:13

    Sveiki. Kiek laiko galima laikyti tą humusą? Norėtume susitrinti ir nusivežti prie jūros..

    Atsakyti
    1. Marius parašė:
      2019-07-24 18:00

      Jolanta, šaldytuve išsilaikytų kokias 3-4 dienas (bet manau greičiau suvalgysite:)) ). Jei nešaldytuve laikant, tai dieną tikrai ‘išgyvens’. Nusivešite tikrai be problemų, tik reikia sandariai jį uždengti ir užpilti šiek tiek alyvuogių aliejaus, kad neapdžiūtų. 🙂

      Atsakyti
      1. Anonimas parašė:
        2019-07-25 10:02

        Gerai, ačiū.

        Atsakyti
  2. Jolanta parašė:
    2019-07-25 10:03

    Gerai, ačiū.,

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.