Tęsiant burokėlių temą, kurią pradėjome šiame recepte: salotos su burokėliais ir perlinėmis kruopomis, pateikiame jums dar vieną visai salotišką receptą su šia daržove. Šis patiekalas nėra sudėtingas, bet pasižymi persipinančiais skoniais: sūrumo, saldumo ir gaivumo. Siūlome patiekti šį burokėlių karpačio savo svečiams – jie liks sužavėti.

Sukurta vegetarams, bet mėgausis ir mėsos megėjai.
- 2 burokai
- 150 g ožkos sūrio
- 1-2 šaukštai graikinių ar lazdyno riešutų
- šiek tiek rukolos
- 1 šalotinis svogūnas (jei neturite, tiks ir raudonas svogūnas)
- 1/2 apelsino sulčių
- 1 šaukštelis dižono garstyčių
- šiek tiek druskos ir pipirų
- 1,5 šaukšto balto vyno acto
- 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 1 česnako skiltelė
Šio burokėlių karpačio sudedamąsias dalis galima pasiruošti gerokai iš anksto. Nenuluptus burokėlius suvyniojame į foliją (po vieną), įpilame po kelis lašus vandens ir pašauname į iki 190°C įkaitintą orkaitę. Kepame apie 45 minutes arba kol burokėliai gerokai suminkštėja.
Atvėsusius burokėlius nulupame ir labai plonai supjaustome. Taip paruošti burokėliai gali stovėti užtengti šaldytuve iki 3 dienų.
Pasiruošiame padažą. Į indą beriame labai smulkiai pjaustytą svogūną ir česnaką. Įspaudžiame apelsino sulčių ir sumaišome kartu su likusiais padažo ingridientais. Leidžiame padažui pastovėti bent 20 minučių, kol susimaišys skoniai.
Konstruojame karpačio. Lėkštėje gražiai išdėliojame plonai pjaustytus burokėlius, pašlakstome padažu ir apibarstome smulkintu ožkos sūriu, graikiniais riešutais ir rukola.
2 comments
So so good…😍 Tik aš valgau daug rukolos su šiek tiek burokėlių. Puikus padažas ir apskritai labai derantys produktai. Galima pridėti įvairių kepintų sėklų, avokado, kiaušinio ar net mėsos ir bus puikios sočios salotos 🤤.
Ačiū! 👏
Gabriele, sutinku su jūsų žinute nuo A iki Z! 🙂