Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
Social Links
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę
6K
12K
Maisto Kelionės
  • Pradžia
  • Apie Mane
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vegetariški patiekalai
    • Kepiniai
    • Desertai
    • Užkandžiai prie vyno
  • Patarimai
  • Dirbkime kartu
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Užkandžiai
  • Užkandžiai prie vyno
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Salotos su burokais ir ožkos sūriu

  • 2016-02-26
  • 2 min. skaitymo
Total
6
Shares
6
0
0
0

salotos su burokais, ožkos sūriu ir perlinėmis kruopomis

“Burokai? Taigi jie yra atsibodę ir niekam neįdomus!” – tokia gali kilti reakcija, stebint žemėtus burokus parduotuvės lentynoje, tačiau reikia tik truputį pasidomėti ir nustebsit, kokių lobių iš šios daržovės galima prigaminti. Burokas – puiki ir įvairiapusiška daržovė. Ji gali būti naudojama ne tik šaltibarščiams, silkei pataluose ar kitiems lietuviškos virtuvės stebuklams.

Ne be reikalo geriausi viso pasaulio restoranai pradeda žvalgytis į primirštas daržoves, tokiais kaip kalafiorai, ropės, patisonai ir vis plačiau pritaiko jas savo šedevruose. Pastaraisiais metais buvo pradėta kalbėti, jog burokėlis – naujausias šių dienų super maistas, kuris stumia iš mados vakaruose taip išpopuliarėjusias rugštynes, bolivinę balandą ir chia sėklas (šaltinis: dailymail.co.uk) Šiandien burokas – mūsų žvaigždė, tad šios salotos su burokais jus nustebins.

Dviems porcijoms salotų reikės

  • Dviejų šviežių burokų;
  • 80g perlinių kruopų.
  • 200g špinatų (manome galima naudoti arba įmaišyti rukolos ar sultenės);
  • 60-80g ožkos sūrio;
  • 2-3 šaukštų smulkintų graikinių riešutų;

Padažui reikės

  • šaukštelio dižono garstyčių;
  • šaukštelio medaus;
  • šaukštelio raudono vyno acto;
  • 4 šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • šaukštelio citrinos sulčių;
  • druskos ir pipirų;
  • smulkiai pjaustyto šalotinio svogūno (nebūtinai)
  • smulkiai pjaustyto česnako skiltelės.

Gaminimo eiga

Šios salotos su burokais, perlinėmis kruopomis ir ožkos sūriu labai parastos, tačiau reiks šiek tiek palaukti kol iškeps burokai ir išvirs kruopos (paprastai apie 1 valandą, tačiau dar reiktų pridėti 15-30min, kadangi šie ingridientai gali būti gerokai per karšti). Į verdantį pasūdytą vandenį suberiame perlines kruopas ir verdame apie 50 minučių arba kol išvirs. Neluptus burokus suvyniojame į aliuminio foliją ir pašauname į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Turime šiek tiek laiko atsipūsti. Po to gaminame padažą. Sumaišome visus ingridientus inde ir naudodami plakimo šluotelę plakame kol padažas taps vientisas (pastovėjęs gali vėl susisluoksnioti, todėl prieš pilant ant salotų rekomenduojame jį dar kartą perplakti). Taip pat švariai nuplauname špinatus ar kitas naudojamas salotas ir susmulkiname riešutus, o burokus supjaustome kūbeliais. Į maišymo indą dedame visus ingridientus (išskyrus ožkos sūrį ir riešutus), supilame padažą ir gerai išmaišome. Patiekiame lekštėje su ožkos sūrio gabaliukais ir smulkintais riešutais. Salotos su burokais – paprastai pagaminamas, bet tikrai nepaprasto skonio patiekalas. Nenuvertinkite šios daržovės.

Skanaus!

Total
6
Shares
Share 6
Share 0
Share 0
Share 0
Marius

Esu Marius. Mėgstu skaniai pavalgyti ir skaniai gaminti. Šis tinklaraštis tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, tai patapo mano asmeninė receptų užrašų knygutė į kurią gula tik ypatingai kruopščiai atrinkti, suderinti ir skanūs receptai.

Related Topics
  • burokai
  • salotos
  • sveika
You May Also Like
burokų salotos
Skaityti
  • 2 min
  • Pavasariniai patiekalai
  • Salotos
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Orkaitėje keptų morkų ir burokų salotos su apelsinais

karštas šokoladas su imbieru
Skaityti
  • 1 min
  • Desertai
  • Patiekalai per 20 min
  • Visi receptai

Karštas šokoladas su imbieru

bandelės su kopūstais
Skaityti
  • 1 min
  • Kepiniai
  • Užkandžiai
  • Visi receptai

Mielinės bandelės su kopūstais

tortas su kava
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Kepiniai
  • Visi receptai

Tortas su kavos putėsiais ir šveicariško morengo kremu

panakota su braškėmis
Skaityti
  • 2 min
  • Desertai
  • Visi receptai

Panakota su juodaisiai pipirais ir braškėmis

vegetariškas reuben sumuštinis
Skaityti
  • 2 min
  • Patiekalai per 20 min
  • Užkandžiai
  • Vegetariški patiekalai
  • Visi receptai

Vegetariškas sumuštinis su keptais grybais

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinimas




Populiarūs receptai
  • orkaiteje kepta kalakuto krutinele
    Kalakuto krūtinėlė orkaitėje
    • 2018-01-25
  • Slyvu-pyragas-mazas
    Slyvų pyragas pagal The New York Times
    • 2017-08-29
  • Neapolietiska pica (maz)
    Neapolietiška pica
    • 2017-05-23
Social Links
Mano naujausias video receptas – naminiai ledai tik iš 4 ingredientų!!!
https://www.youtube.com/watch?v=q-qB8ykO3M8

Prenumeruoti

Užsiprenumeruokite naujausius receptus tiesiai į savo el. pašto dėžutę!

Kelios dienos L.A. Nesitikėjau, kad čia bus tiek veiklos, skanaus maisto ir tiek mažai laiko. Norėjosi apeiti viską, kažką suspėjome, labai daug ko nespėjome. Iš favoritų - the Broad (šiuolaikinio meno muziejus), Griffitho observatorija ir Korean BBQ. Labai nepatiko kamsčiai. 😀
Appearantly, body surfing is still too hard for me.😅
Monte Cristo sumuštinis su naminiu braškių džemu + sumuštinis su pomidorais. 🥪
Atostogos baigėsi laiku. Italija padarė savo - nujaučiu, kad su kiekviena atostogų savaite +1 kg. 🥲 Žiauriai pavargau nuo bulkų pusryčiams, bet nepavargau nuo picų, gellato po vakarienės, campari spritzų po 5 eur ir makaronų. 🍝 Per kelionę supratau, kad nesu didis jūros gėrybių mėgėjas. Valgyti galiu, skanu, bet nuo jų nebealpstu. 🤷‍♂️ Nežinau kas nutiko. Gal amžius daro savo - visgi jau 30. 😀 O šiaip Italija sužavėjo max. Keliavome po skurdų, nepopuliarų, bet žiauriai autentišką ir mažai išturistintą Italijos kraštą. 🤌Jei įdomu, mūsų maršrutas buvo toks: Bari - Matera - Monopoli - Ostuni - Salento regionas - Brindisi. Keliavome pagrinde traukiniais - labai patogu, nebrangu ir labai verta! 🛤Susisiekimas tarp miestų labai patogus, trumpi atstumai, o miesteliai savo grožiu vis nunešdavo stogą. Taip pat patiko itin draugiški vietiniai, mažai kitų keliautojų, padorios maisto ir gėrimų kainos. Tikėjomės, kad bus fainai, bet kad bus taip gerai tikrai nesitikėjome. Esame itin patenkinti savo atostogų pasirinkimu, Italija sužavėjo nerealiai! Jei kils kokių klausimų apie kelionę - drąsiai klauskite komentaruose, mielai atsakysiu. 🙏
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Vietnamietiška pho. 🇻🇳🍜
Maisto Kelionės
  • Salotos
  • Pusryčiai
  • Į spintelę

Input your search keywords and press Enter.